Furtună în Caraş-Severin: 600 de case au rămas fără acoperişuri şi ferestre

Acoperişurile din ţiglă a aproximativ 600 de case din localitatea Bozovici din judeţul Caraş-Severin au fost sparte în urma unei furtuni puternice, cu grindină, iar zeci de curţi şi străzi au fost inundate, în timp ce un drum naţional a fost parţial blocat de copaci căzuţi.

749 afișări
Imaginea articolului Furtună în Caraş-Severin: 600 de case au rămas fără acoperişuri şi ferestre

Furtună în Caraş-Severin: 600 de case au rămas fără acoperişuri şi ferestre (Imagine: Justin Stavaru/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” din judeţul Caraş- Severin, Ancuţa Balint, a declarat că miercuri seară a avut loc o furtună puternică, ce a afectat mai multe localităţi din judeţ, cele mai mari pagube fiind în satul Prilipeţ din comuna Bozovici.

”A fost ploaie cu grindină, însoţită de vânt puternic. Au fost inundaţii pe străzi, în curţi şi beciuri. Apa s-a retras foarte repede, din fericire, însă în Valea Almăjului, în comuna Bozovici şi în satul aparţinător Prilipeţ aproximativ 600 de case au fost afectate de grindină, potrivit reprezentanţilor primăriei din localitate. Au fost sparte ţiglele de pe acoperişuri, ferestrele şi au fost afectate culturi agricole. Oamenii din zonă au spus că grindina a fost de dimensiunea unei mingi de tenis de masă”, a declarat Ancuţa Balint.

De asemenea, 20 de copaci şi stâlpi de electricitate au căzut din cauza vântului puternic, iar zece localităţi au rămas fără energie electrică.

Pe Drumul Naţional 57B, între localităţile Bozovici şi Anina, au căzut copaci pe şosea şi s-a circulat pe un sens timp de câteva ore, iar traficul maşinilor de tonaj greu a fost restricţionat. Echipele de pompieri au fost la faţa locului şi au curăţat şoseaua, iar joi dimineaţă circulaţia se desfăşoară în condiţii bune.

Şi în judeţul Timiş a fost furtună miercuri seară, fiind afectată zona Deta-Denta, aflată în apropiere de Vama Moraviţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat”, Sindia Vlaia, şapte copaci au fost doborâţi de vântul puternic, iar în şapte localităţi a fost afectată furnizarea energiei electrice, echipe de la Enel fiind pe teren pentru remedierea avariilor.

De asemenea, mai multe case, dar şi unele instituţii au rămas fără acoperişuri. Astfel, în localitatea Denta a fost smuls de vânt acoperişul de pe clădirea primăriei, iar în satul Butin a fost distrus acoperişul şcolii.

Judeţele Caraş- Severin şi Timiş s-au aflat, miercuri seară, sub avertizare de cod portocaliu de fenomene meteo periculoase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici