Furtună puternică în judeţul Buzău

Întreg judeţul Buzău a fost afectat, în noaptea de joi spre vineri, de o furtună puternică, mai multe localităţi rămânând fără energie electrică, iar grindina provocând pagube însemnate.

4 afișări
Imaginea articolului Furtună puternică în judeţul Buzău

Furtună puternică în judeţul Buzău

Cea mai afectată este zona Râmnicu Sărat, unde ploaia a fost însoţită de grindină de mari dimensiuni. În jurul orei 20.00, vântul a început să bată puternic, în rafale. În scurt timp a început să cadă grindină, bucăţile de gheaţă fiind de mărimea unui ou. Într-un interval scurt, străzile din oraş au fost acoperite cu un strat de gheaţă.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, în localitatea Topliceni grindina a provocat pagube însemnate în culturile şi grădinile oamenilor.

La Grebănu, localnicii au rămas fără energie electrică din cauza tuntelor şi fulgerelor care au afectat reţeaua electrică.

Tot din cauza descărcărilor electrice, un copac din parcul Marghiloman din municipiul Buzău a luat foc, joi noaptea, în jurul orei 01.00. Pompierii au mai intrevenit şi la o fermă de pui de la Verguleasa, unde din aceleaşi motive au luat foc mai multe cabluri electrice. Intervenţiile angajaţilor ISU au făcut ca focul să nu se extindă.

Autorităţile judeţene nu au până acum o evaluare a pagubelor produse de furtuna de joi noapte. O echipă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţi ai Prefecturii se află, vineri dimineaţă, în zona Râmnicului, la Topliceni, pentru a centraliza pagubele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici