FURTURI de produse petroliere din rafinării şi aeroporturi: Percheziţii în Capitală şi şapte judeţe. 222 de persoane au fost duse la audieri

Peste 1.000 de poliţişti au făcut, duminică, 233 de percheziţii în Capitală şi şapte judeţe şi au dus la audieri 222 de persoane, ridicând totodată 65.000 de litri de combustibil, 1,3 milioane de lei, 19 maşini, patru pompe, recipiente pentru depozitare, două arme de vânătoare, 65 de cartuşe, 44 de telefoane şi laptopuri.

2546 afișări
Imaginea articolului FURTURI de produse petroliere din rafinării şi aeroporturi: Percheziţii în Capitală şi şapte judeţe. 222 de persoane au fost duse la audieri

FURTURI de produse petroliere din rafinării şi aeroporturi: Percheziţii în Capitală şi şapte judeţe. 222 de persoane au fost duse la audieri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În urma celor 233 de percheziţii făcute duminică la adrese din Bucureşti şi judeţele Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Constanţa, Giurgiu şi Ialomiţa, până la ora 12.00 au fost depistate şi duse la audieri 222 de persoane din cele 241 pe numele cărora au fost emise mandate de aducere în dosarul în care se fac cercetări privind furturi de produse petroliere din rafinării şi aeroporturile "Henri Coandă" şi "Aurel Vlaicu", prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1,1 milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Poliţiştii au ridicat de la locuinţele percheziţionate aproape 65.000 de litri de combustibil, 632.900 de lei, 132.125 de euro, 25.900 de dolari americani, 3.600 de coroane suedeze, 19 autoturisme, mai multe documente şi înscrisuri, precum şi recipiente pentru depozitarea combustibilului.

De asemenea, echipele de control au confiscat patru pompe, 44 de telefoane şi laptopuri, 65 de cartuşe de vânătoare, două arme de vânătoare depozitate contrar dispoziţiilor legale şi 195 de cartuşe de ţigări netimbrate, a precizat Poliţia Română.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan, a declarat că persoanele ridicate în urma percheziţiilor sunt audiate la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa şi la IPJ Dâmboviţa.

Anchetatorii au făcut controale şi la şase societăţi comerciale, de unde au fost ridicate marfă, înscrisuri şi documente, a precizat Raluca Seucan.

Surse judiciare susţin că în reţeaua de suspecţi ar fi implicaţi şi cinci poliţişti, unii dintre ei de la Postul de Poliţie Corneşti (Dâmboviţa), un pompier şi un jandarm.

La un moment dat, în timpul acţiunilor, o maşină a Poliţiei s-a răsturnat în localitatea dâmboviţeană Dărmăneşti, iar agenţii şi suspectul care se aflau în autovehicul au fost răniţi, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

"A fost o explozie a unui cauciuc. Maşina se îndrepta spre Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. Răniţii, poliţiştii, colegii mei sunt în afara oricărui pericol şi primesc îngrijiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova, la locul accidentului s-au deplasat trei ambulanţe.

"Au fost găsite patru persoane cu leziuni minore. Ei primesc îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi sunt în afara oricărui pericol. Doi poliţişti au suferit fracturi", a declarat dr Daniel Nicolae.

Cauza în care se fac percheziţiile este instrumentată de Serviciul de Ordine Publică din IPJ Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Dâmboviţa şi vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor suspecţi de furturi de produse petroliere din rafinării şi aeroporturile internaţionale "Henri Coandă" şi "Aurel Vlaicu" Bucureşti, prejudiciul total fiind estimat la 1.119.000 de lei.

La acţiune au participat peste 1.000 de poliţişti din cadrul IGPR, Poliţia Capitalei şi IPJ Argeş, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Buzău şi Dâmboviţa, care au folosit peste 600 de autospeciale.

Monitorizarea echipelor din teren s-a realizat cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din Ministerul Afacerilor Interne.

Acţiunea a fost sprijinită de specialiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI şi ai Serviciului Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici