Gabriela Firea: Au fost distribuite primele vouchere în programul pentru creşterea natalităţii

Primele vouchere în programul pentru creşterea natalităţii au ajuns la femeile care au solicitat sprijinul, anunţă ministrul Familiei Gabriela Firea.

693 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Au fost distribuite primele vouchere în programul pentru creşterea natalităţii

Gabriela Firea: Au fost distribuite primele vouchere în programul pentru creşterea natalităţii

„Am înmânat tichetele către zece doamne care şi-au pus toate speranţele în proiectul nostru. Sute de tichete vor fi transmise prin poştă”, a precizat ministrul pe Facebook.

Firea spune că în România, potrivit studiilor recente, un cuplu din cinci se luptă cu infertilitatea.

„Am primit până acum peste 8.100 de solicitări din partea cuplurilor sau femeilor care se luptă cu infertilitatea. 350 de dosare au fost deja declarate eligibile, iar voucherele vor fi trimise prin poştă, dar nu înainte ca solicitanţii să semneze contractul cu ministerul. Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei, acordat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, ajunge la beneficiari sunt forma a două vouchere: un tichet în valoare de 5.000 de lei pentru tratamentul medicamentos, din reţeaua farmaciilor partenere, şi un al doilea voucher, în valoare de 10.000 de lei, pentru procedura de embriotransfer, dacă medicul consideră că prima etapă este un succes. În continuare, primim dosare şi avem resurse suficiente pentru a ajuta mii de cupluri. De asemenea, avem garanţia colegilor din coaliţia de guvernare şi de la Ministerul de Finanţe că vom avea resurse suplimentare dacă va fi nevoie”, a adăugat Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici