Gabriela Firea: În Bucureşti, sunt 20.000 de cereri pentru locuinţe sociale

Primarul general Gabriela Firea a declarat, luni, că, în Capitală, sunt 20.000 de cereri pentru locuinţe sociale. Edilul a precizat că în toamna acestui an va fi finalizată construirea unui bloc de locuinţe caree va avea 11 etaje şi va fi folosit de familii defavorizate.

906 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: În Bucureşti, sunt 20.000 de cereri pentru locuinţe sociale

„Vor fi 600 de unităţi locative în opt blocuri, unul de 11 etaje şi şapte de câte cinci etaje. Se lucrează deja la cel de 11 etaje, primul bloc. Avem la Primăria Capitalei cereri pentru locuinţe sociale de aproape patru mii de familii. Şi la sectoare sunt foarte multe cereri, în total 20 de mii. Este vorba de persoane cu venituri foarte mici, de vârstnici care şi-au pierdut locuinţele în urma unor retrocedări, persoane cu dizabilităţi şi familii monoparentale” , a declarat Gabriela Firea, prezentă pe şantierul din Prelungirea Ghencea unde a fost demarată construirea unui bloc de locuinţe sociale.

Primarul general a adăugat că blocul de 11 etaje va fi gata în toamna acestui an.

„S-a realizat această colaborare între Compania Municipală Imobiliara care a achiziţionat terenul din Prelungirra Ghencea şi Trustul de Clădiri Metropolitane care realizează efectiv proiectul. Primul bloc va fi finalizat în toamna acestui an, noi ne-am dori ca în luna septembrie să fie repartizate primele locuinţe (..) Ne-am dori să începem şi construitea de locuinţe pentru tineri, dar asta este etapa a doua”, a mai precizat Firea.

Conform edilului, costul construcţiei se ridică la şapte milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici