Gabriela Firea revine asupra anunţului că bucureştenii care se vor oferi voluntari pentru teste COVID-19 vor primi bani. Anunţul făcut de primar

  • Gabriela Firea spune că bucureştenii care se vor oferi voluntari pentru testele COVID-19 nu vor primi bani sau vouchere.
  • Banii vor fi decontaţi către clinicile care intră în program.
  • Propunerea va fi dezbătută luni în Consiliul General al Capitalei.
5546 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea revine asupra anunţului că bucureştenii care se vor oferi voluntari pentru teste COVID-19 vor primi bani. Anunţul făcut de primar

Gabriela Firea revine asupra anunţului că bucureştenii care se vor oferi voluntari pentru teste COVID-19 vor primi bani. Anunţul făcut de primar

Gabriela Firea revine asupra mesajului iniţial din care a reieşit că bucureştenii care se vor oferi voluntari pentru testele COVID-19 vor primi câte 200 de lei din partea Primariei Bucureşti. Banii vor fi decontaţi clinicilor şi spitalelor care se vor înscrie în program. Firea vrea ca 11.000 de bucureşteni să fie testaţi înainte de ieşirea din starea de urgenţă.

"Am făcut azi, în cadrul unui interviu acordat Antenei 1, câteva precizări importante referitoare la proiectul „Testăm pentru Bucureşti” care va fi supus dezbaterii CGMB în şedinţa de luni, 11 mai 2020.

Vreau să subliniez, în primul rând, că nu este vorba, aşa cum deja au apărut unele speculaţii, să dăm bani sau vouchere oamenilor pentru a accepta să se testeze!

Prin proiectul propus, vom deconta testarea PCR (cu teste normale, deci precise, nu cele rapide), în primă fază, pentru 11.000 de bucureşteni care se înscriu voluntar, către toate clinicile de stat sau/şi private care intră în programul iniţiat de PMB prin ASSMB.

Suma decontată pentru fiecare test este de 200 de lei, aceeaşi cu cea decontată de CNAS pentru testarea celor simptomatici, a celor aflaţi în carantină sau a contactelor celor infectaţi.
Precizez ca în prezent există în Capitală o capacitate zilnică de testare de peste 3.500 de teste PCR, dar în realitate se efectuează doar câteva sute de teste pe zi. În plus, numărul persoanelor aflate acum în carantină este de circa 400, cu mult mai puţine decât la începutul Stării de Urgenţă, când erau câteva mii.

Testarea populaţiei este necesară pentru a se putea lua măsuri graduale de relaxare. Dacă nu testăm, nu ştim adevărul, stăm în casă, omorâm economia!",
a scris Firea pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici