Gabriela Firea: Trei spitale din Bucureşti vor primi bani europeni pentru pregătirea personalului medical

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, împreună cu Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, că spitalele Gomoiu, Filantropia şi Cantacuzino vor beneficia de nouă milioane de euro pentru pregătirea personalului medical pe mai multe specializări.

731 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Trei spitale din Bucureşti vor primi bani europeni pentru pregătirea personalului medical

Gabriela Firea: Trei spitale din Bucureşti vor primi bani europeni pentru pregătirea personalului medical

"Trei spitale care se află în subordinea PMB au câştigat proiecte pe fonduri europene. Este vorba de o sumă destul de importantă, aproape nouă milioane de euro. Mă refer la Spitalul de Copii Gomoiu, Filantropia şi Cantacuzino. Este vorba despre pregătirea medicilor şi asistenţilor, 3100 de persoane care vor beneficia de pregătire profesională. Este important să avem aparatură de ultimă generaţie, dar fără creştere nivelului profesional al capitalului uman, nu putem să fim performanţi şi nu putem să considerăm că îi primim pe pacienţi aşa cum merită", a explicat Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a precizat că la Spitalul de Copii "Victor Gomoiu" se va desfăşura un program dedicat minorilor cu boli rare, în valoare de aproape 3 milioane de euro. Filantropia va beneficia de fonduri dedicate perfecţionării în gestionarea marilor urgenţe de sarcină şi naştere, pentru care se va aloca o sumă de peste 1,3 milioane de euro.

Spitalul Cantacuzino a depus trei cereri de finanţare, iar două au fost deja contractate. Primul este un program de pregătire de screening şi depistarea precoce a cancerului de col uterin, în valoare 1,4 milioane de euro şi cel de al doilea este dedicat pregătirii specialiştilor din domeniul diabetului pentru care s-au alocat 1,2 milioane de euro. Spitalul mai are în proces de contractare un proiect de 2 milioane de euro pentru formarea medicală dedicată sănăţii femeii şi copilului.

"Suma de nouă milioane de euro reprezintă 10% din întrega alocare financiară la nivel naţional. Vineri vom semna finaţarea şi, din luna ianuarie, vor fi disponbile fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea ambulatorilor cu o sumă cuprinsă între 100.000 şi 2.300.000 de euro. Este, de asemenea, o finanţare la nivel naţional, iar principalul beneficiar sunt primăriile şi spitalele din subordinea acestora", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Lipsa pregătirii personalului medical este un gol cu care se confrunta spitalele, fiind o problemă tot mai des semnalată de managerii unităţilor sanitare.

"Având în vedere că în subordinea ASSMB sunt 19 spitale din Bucureşti, avem în vedere următoarele direcţii: dotarea cu echipamente ultramoderne, renovarea într-un ritm cât mai accelerat a spitalelor bucureştene şi una dintre probelemele principale sesizate de managerii spitalelor este asigurarea calităţii pregătirii personalului medical. Suntem încântaţi că trei dintre aceste spiatale au reuţit contractarea acestor fonduri", a precizat directul medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti (ASSMB), Turkes Ablachim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici