Gabriela Firea vrea înapoi spaţiile verzi retrocedate în ultimii 16 ani

Primăria Capitalei anunţă că va fi constituit un grup de lucru care să identifice soluţiile legale pentru a recupera parcurile, spaţiile verzi sau terenurile pe care sunt amenajate locuri de joacă şi care au fost retrocedate în ultimii 16 ani.

1631 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea vrea înapoi spaţiile verzi retrocedate în ultimii 16 ani

Gabriela Firea vrea înapoi spaţiile verzi retrocedate în ultimii 16 ani

"Din datele pe care le deţinem până în prezent, în perioada 2001 – 2013, vechile administraţii ale Bucureştiului au retrocedat, fie pe cale administrativă, fie prin hotărâri ale instanţei, nu mai puţin de 36 ha de teren în parcuri. Nu contest că vechii proprietari au avut dreptul legal să-şi recupereze bunurile confiscate în perioada comunistă, însă îmi doresc să găsim o formulă legală, fără a leza dreptul proprietarilor, de a recupera în folosul bucureştenilor aceste suprafeţe de teren. Alte 23,5 ha reprezentând spaţii verzi şi terenuri pe care sunt amenajate locuri de joacă au fost restituite conform legilor proprietăţilor, în perioada 2001-2017", transmite Gabriela Firea printr-un comunicat de presă.

Edilul susţine că ca cere primarilor de sectoare o situaţie centralizată privind spaţiile verzi şi locurile de joacă retrocedate.

"Aşa cum prevede şi programul de guvernare, Bucureştiul trebuie să se alinieze celorlalte capitale europene, să se apropie cât mai mult de limita impusă de Uniunea Europeană de 26 mp spaţii verzi pe cap de locuitor", susţine Firea, precizând că Bucureştiul are, în prezent, 23,21 mp de spaţii verzi pe cap de locuitor.

Suprafaţa totală restituită în natură, care reprezenta spaţiu verde din parcuri în Municipiul Bucureşti, conform evidenţelor detinuţe până în prezent de Primăria Capitalei, este de aproximativ 361.109 mp. Suprafaţa totală estimativă restitută în natură care reprezintă spaţii verzi/locuri joacă este de aproximativ 235 224,89 mp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici