Gafă a poliţiştilor: Şapte paznici, confundaţi cu hoţii de porumb. Agenţii i-au ameninţat cu pistolul şi i-au bătut

Şapte paznici ai unui teren agricol din Dâmboviţa, care au chemat Poliţia pentru a prinde mai mulţi hoţi de porumb, îl acuză pe unul dintre agenţi că i-a bătut şi i-a ameninţat cu un pistol, apoi a tras cel puţin trei focuri de armă, confundându-i cel mai probabil pe paznici cu hoţii.

1244 afișări
Imaginea articolului Gafă a poliţiştilor: Şapte paznici, confundaţi cu hoţii de porumb. Agenţii i-au ameninţat cu pistolul şi i-au bătut

Dâmboviţa: Şapte paznici, ameninţaţi şi bătuţi de poliţiştii chemaţi să prindă hoţi (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Unul dintre cei şapte paznici a declarat că ei au sunat la Poliţie pentru a anunţa că mai multe persoane fură porumb, iar un poliţist la faţa locului i-ar fi confundat pe paznici cu hoţii întrucât a început să-i ameninţe cu pistolul şi să-i lovească.

"Incidentul a avut loc în comuna Crângurile, la marginea lanului cu porumb pe care îl păzeam. Noi suntem paznici majoritatea din Găeşti. Am sunat la Poliţie pentru a sesiza că mai multe persoane fură porumbul, iar la faţa locului au sosit trei agenţi de poliţie şi un ofiţer care nu era în timpul programului. Scandalul a început în momentul în care ofiţerul a început să ne ameninţe cu pistolul. Am fost loviţi unii dintre noi şi ameninţaţi şi cred că ofiţerul, în loc să prindă hoţii, ne-a confundat cu aceştia. Ne-a bătut şi ne-a ameninţat cu pistolul pe nedrept şi a şi tras trei sau cinci focuri", a declarat unul dintre paznici.

În urma incidentului, doi paznici au suferit leziuni minore şi au fost duşi la Spitalul Orăşenesc din Găeşti, unul dintre ei părăsind ulterior Unitatea de Primiri Urgenţe, iar celălalt, având o leziune la coloana cervicală, a fost transferat şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

La faţa locului a fost chemat proprietarul terenului, care i-a angajat pe tineri ca paznici, acesta susţinând, la rândul său, că a fost şi el bruscat de ofiţer.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, conducerea instituţiei a început o anchetă cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor, primele date arătând că agenţii nu au folosit armamentul din dotare.

"Am fost sesizaţi prin Serviciul Unic de Urgenţă 112 că a avut loc o sustrage de porumb în localitatea Crângurile. La faţa locului s-au deplasat patru poliţişti de la secţia Valea Mare, trei agenţi şi un ofiţer care au găsit sacii cu porumb abandonaţi. Ulterior, unul dintre paznici a sesizat că un lucrător de poliţie a avut o purtare abuzivă. S-a declanşat o anchetă internă, se va cerceta modul de acţiune a poliţiştilor la această intervenţie. În acest moment pot să vă spun că poliţiştii nu au folosit armamentul din dotare, iar autospeciala de poliţie are o fisură în parbriz, se fac cercetări pentru a se vedea cum s-a produs această distrugere", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, comisar-şef Mihaela Savu.

Reprezentanţii Poliţiei Dâmboviţa au precizat că miercuri cei patru poliţişti vor fi audiaţi.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru lovire, ameninţare, purtare abuzivă şi distrugere, urmând să se propună declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici