Galaţi: Adolescent în comă la spital după ce ar fi consumat etnobotanice, fiind găsit căzut pe stradă

Un tânăr în vârstă de 17 ani a ajuns în comă la Spitalul de Copii din Galaţi, după ce ar fi consumat etnobotanice şi a fost găsit căzut pe stradă, de la începutul anului peste 60 de persoane din Galaţi având nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă din cauza consumului de astfel de substanţe.

181 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Adolescent în comă la spital după ce ar fi consumat etnobotanice, fiind găsit căzut pe stradă

Galaţi: Adolescent în comă la spital după ce ar fi consumat etnobotanice, fiind găsit căzut pe stradă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tânărul a fost găsit, luni, căzut pe o stradă din cartierul Micro 40 din municipiul Galaţi de mai mulţi trecători care au sunat la 112, solicitând intervenţia unei ambulanţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, un echipaj SMURD a sosit la faţa locului şi l-a preluat pe tânăr, transportându-l la Spitalul de Copii "Sfântul Apostol Ioan" din Galaţi, unde medicii au constatat că a suferit o intoxicaţie severă cauzată cel mai probabil de consumul unor substanţe etnobotanice.

”A mai fost adus un adolescent în vârstă de 17 ani, luat din stradă, cu o intoxicaţie, în comă. Probabil este o intoxicaţie cu etnobotanice. Este o comă vigilentă, reacţionează la stimuli şi a fost transferat la reanimare", a declarat medicul Florin Iordache, de la Spitalul de Copii "Sf. Apostol Ioan" din Galaţi.

De la începtul anului, la Spitalul de Copii din Galaţi au ajuns 17 tineri care au suferit intoxicaţii cu substanţe etnobotanice.

Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi s-au înregistrat peste 60 de astfel de cazuri, fiind vorba, în general, tot despre tineri sau adolescenţi care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza consumului de substanţe cu efecte psihoactive.

Reprezentanţii Centrului Antidrog Galaţi au atras atenţia, la sfârşitul lunii ianuarie, că mulţi tineri au început să utilizeze în preparea amestecurilor pe care le consumă substanţe extrem de nocive, precum acetonă sau otravă pentru şobolani.

În 29 ianuarie, procurorii DIICOT au făcut percheziţii în judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea, la membrii unei grupări de trafic de droguri, suspectaţi şi că au produs importante cantităţi de etnobotanice, pe care le-au vândut tinerilor, cel puţin 50 de persoane ajungând la spital în urma consumului de astfel de produse. În urma descinderilor, două persoane au fost reţinute şi alte 12 sunt cercetate în libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici