Galaţi: Cel puţin 100 de maşini sunt blocate de aseară pe DN 25

Cel puţin o sută de maşini, între care un autocar în care se află 50 de persoane, sunt blocate din cauza zăpezii, de aproximativ 12 ore, pe DN 25, în apropierea localităţii gălăţene Vameş, în timp ce Prefectura Galaţi a anunţat, miercuri dimineaţă, că menţine restricţia de circulaţie în judeţ.

96 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Cel puţin 100 de maşini sunt blocate de aseară pe DN 25

Galaţi: Cel puţin 100 de maşini sunt blocate de aseară pe DN 25 (Imagine: Mihai Burlacu/Mediafax Foto)

Miercuri dimineaţă, pe DN 25, în apropierea localităţii gălăţene Vameş, peste o sută de maşini sunt blocate de marţi seară, din jurul orei 22.00, într-o coloană care depăşeşte un kilometru şi care s-a format după ce mai multe autoturisme au derapat, blocând firul de circulaţie.

În coloană se află şi un autobuz cu 50 de pensionari care se întorceau dintr-o excursie, dar şi autoturisme în care se află copii.

Mai mulţi pasageri prinşi în acest blocaj spun că au încercat pe tot parcusul nopţii să ia legătura cu autorităţile, iar atunci când au reuşit li s-a spus că se intervine cu utilaje pentru deblocarea drumului. Oamenii spun că vor epuiza benzina sau motorina şi că nu se vor mai putea încălizi şi cer intervenţia rapidă a autorităţilor.

Iniţial, blocajul de pe DN 25 s-a produs, marţi seară, în apropierea localităţii Hanu Conachi, unde după mai mult timp de aşteptare şoferii aflaţi în trafic au reuşit să plece, însă după câţiva kilometri s-au blocat din nou.

Marţi seară, autorităţile din Galaţi au decis oprirea circulaţiei pe drumurile naţionale şi judeţene, începând cu ora 22.00, pentru evitarea blocajelor şi pentru a se permite intervenţia utilajelor de dezăpezire, prefectul de Galaţi susţinând că măsura va fi ridicată îm funcţie de evoluţia vremii.

Drumurile naţionale şi judeţene din Galaţi rămân închise până miercuri la ora 18.00

Drumurile naţionale şi judeţene din Galaţi rămân închise până miercuri la ora 18.00, a anunţat Prefectura Galaţi, care a decis prelungirea restricţiilor impuse şoferilor.

Prefectura Galaţi a anunţat, la ora 12.30, că restricţiile vor fi prelungite până în cursul serii, iar în acest interval se va interveni cu utilaje de deszăpezire.

De asemenea, cele aproximativ 150 de persoane rămase, de marţi seară, din jurul orei 21.00, pe DN 25, în apropierea localităţii gălăţene Vameş, sunt în continuare blocate la ora transmiterii acestei ştiri.

Prefectul judeţului, Cosmin Păun, susţine că utilajele de deszăpezire intervin pentru deblocarea acestui tronson.

Coloana de maşini de pe DN 25 s-a creat din cauza unui tir neechipat pentru iarnă care a derapat şi a blocat drumul, îngreunând intervenţia utilajelor de deszăpezire, a declarat, miercuri, prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea Crânga, a declarat că un transport cu apă, alimente şi combustibil a fost trimis către zona Vameş, pentru persoanele blocate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici