Galaţi: Cota de pericol pe Prut, depăşită cu 20 de centimetri

Nivelul râului Prut a depăşit, marţi, cota de pericol cu 20 de centimetri pe cursul aflat pe teritoriul judeţului Galaţi, autorităţile gălăţene fiind în alertă întrucât vârful de viitură este aşteptat în următoarele ore.

63 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Cota de pericol pe Prut, depăşită cu 20 de centimetri

Galaţi: Cota de pericol pe Prut, depăşită cu 20 de centimetri (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit autorităţilor gălăţene, în anumite zone, râul a ieşit din matcă şi a inundat peste 400 de hectare de păşune aflate în albia majoră.

"Astăzi (n.r. - marţi), la ora 10.00, la Staţia hidrometrică Oancea, Prutul avea o cotă de 620 de centimetri, cu 20 de centimetri peste cota de pericol, şi un debit de 618 metri cubi pe secundă. Pe lângă cele aproximativ 400 de hectare de păşune inundate în albia majoră din zona Vădeni şi Slobozia Oancea, în cursul zilei de ieri ( n.r. - luni) a mai fost inundată o grădină de circa 600 de metri pătraţi, la Slobozia Oancea, şi alte trei grădini din Oancea, cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, precum şi o gospodărie nelocuită, cu suprafaţa de aproximativ 1.400 de metri pătraţi. Toate aceste suprafeţe inundate se află în albia majoră a râului Prut", se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea Crângan, în urma revărsării apelor Prutului au fost afectate fermele piscicole de la Maţa-Rădeanu şi Şovârca, însă estimările specialiştilor arată că nu există pericolul inundării zonelor locuite.

Avertizarea de cod portocaliu hidrologic pentru judeţul Galaţi se menţine până miercuri, la ora 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici