Galaţi: Drumurile naţionale 25 şi 26 au fost redeschise circulaţiei

Drumurile naţionale 25 şi 26, din judeţul Galaţi, închise noaptea trecută după căderile abundente de zăpadă, au fost redeschise sâmbătă dimineaţă, pentru toate categoriile de autovehicule, informează Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

143 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Drumurile naţionale 25 şi 26 au fost redeschise circulaţiei

Galaţi: Drumurile naţionale 25 şi 26 au fost redeschise circulaţiei (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Începând de la ora 10:00 pot circula în condiţii de iarnă, pe DN 25 Galaţi - Tecuci, DN 26 Galaţi - Folteşti - Oancea -Cavadineşti toate categoriile de autovehiculele", arată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Potrivit sursei citate, la ora actuală, un singur drum naţional din Galaţi, DN 24 D, pe porţiunea Galaţi - Buca - Băleni, rămâne blocat.

Totodată, 21 de drumuri judeţene din Galaţi sunt în continuare blocate pe anumite tronsoane.

DN 25 care face legătura între Galaţi şi Tecuci a fost închis, vineri seară, din cauza căderilor masive de zăpadă şi a viscolului, în urmă cu trei zile aproximativ 150 de persoane rămânând blocate în autovehicule, timp de 20 de ore, pe acelaşi drum, în apropierea localităţii gălăţene Vameş.

Marţi seară, aproximativ 150 de persoane au rămas blocate în autovehicule, timp de aproximativ 20 de ore, pe DN 25, în apropierea localităţii gălăţene Vameş, din cauza zăpezii, intervenţia autorităţilor fiind lentă.

Una dintre presoanele aflate în această situaţie, o avocată din Galaţi, Isabela Ţigănucă, a anunţat că va depune plângere penală împotriva prefectului judeţului, Cosmin Păun, pe care îl acuză de neglijenţă în serviciu fiindcă nu a acţionat pentru deblocarea drumului respectiv.

Totodată, premierul interimar Emil Boc l-a atenţionat pe prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, în cadrul unei videoconferinţe care a avut loc, vineri, cu membrii comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Boc a susţinut că românii îşi cunosc drepturile şi au tot dreptul să acţioneze, iar pe drumurile unde zăpada nu a depăşit 30 de centimetri, aşa cum s-a întâmplat în localitatea Vameş, din judeţul Galaţi, nu ar fi trebuit să se formeze blocaje, acest lucru fiind determinat de indolenţa autorităţilor.

Prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a fost întrebat, vineri, de jurnalişti cum comentează declaraţia făcută de premierul Emil Boc, însă a refuzat să comenteze şi a plecat. Ulterior, la mai puţin de cinci minute, prefectul a revenit şi s-a disculpat, precizând că îşi asumă răspunderea doar pentru ceea ce are în atribuţii, pentru celelalte acţiuni fiind nevoiţi să răspundă cei numiţi de şefii instituţiilor care fac parte din Comitetul pentru situaţii de urgenţă. În acest context, Cosmin Păun a menţionat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului Galaţi şi Consiliul Judeţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici