Galaţi: Dunărea a inundat faleza inferioară şi terasele din zonă; fluviul a depăşit cota de inundaţie

Dunărea a inundat faleza inferioară la Galaţi şi terasele aflate în zona respectivă, după ce nivelul fluviului a ajuns la 605 centimetri, cu cinci centimetri peste cota de inundaţie, în dreptul Liceului de Marină şi la Şantierul Naval Damen fiind ridicate diguri de protecţie din saci plini cu nisip.

1416 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Dunărea a inundat faleza inferioară şi terasele din zonă; fluviul a depăşit cota de inundaţie

Galaţi: Dunărea a inundat faleza inferioară şi terasele din zonă; fluviul a depăşit cota de inundaţie (Imagine: Dănuţ Onofrei/Mediafax Foto)

Autorităţile se aşteptă ca nivelul apei să atingă în următoarele 24 de ore 610 centimetri, iar ulterior să se înregistreze o scădere de nivel şi debit în zona Galaţi - Brăila, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Facem monitorizare permanentă a digurilor pe Dunăre, dar şi pe râurile Siret şi Prut. Au fost mobilizate deja structurile civile, detaşamente de intervenţie rapidă şi au fost pregătite materialele necesare în caz de intervenţie, dar până în acest moment nu a fost nevoie să intervenim în mod concret", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă.

Creşterea nivelului apelor Dunării a creat probleme şi la Brăila, unde cota este de 630 centimetri, cu 20 de centimetri peste cota de inundaţie.

Cele mai mari probleme se înregistrează în Insula Mare a Brăilei, unde au apărut deja infiltraţii în digurile de apărare, situaţia fiind critică şi în comuna Chiscani, unde au apărut infiltraţii la digul de apărare.

În acelaşi timp, autorităţile au decis să impună restricţii de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj pe digul care face legătura între localităţile tulcene Smârdan şi Măcin, pentru autovehiculele cu masă mai mare de 7,5 tone, excepţie făcând autovehiculele care transportă persoane, echipajele de intervenţie ale pompierilor, Poliţiei, Salvării şi cele care execută lucrări de eliminare a efectelor inundaţiilor.

Din acest motiv, la punctul de trecere bac Brăila - Smârdan, maşinile de mare tonaj care încearcă să treacă Dunărea sunt îndrumate să aleagă varianta Galaţi - I.C. Brătianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici