Galaţi: O bătrână a ajuns la spital, după ce a fost înfometată

O bătrână de peste 80 de ani, într-o stare de sănătate foarte gravă din cauza deshidratării şi a înfometării, a fost internată, sâmbătă după-amiază, la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi.

27 afișări
Imaginea articolului Galaţi: O bătrână a ajuns la spital, după ce a fost înfometată

Galaţi: O bătrână a ajuns la spital, după ce a fost înfometată

Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti din Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, a declarat că bătrâna a ajuns în această situaţie deşi avea rude care ar fi trebuit să o îngrijească.

"A fost internată o pacientă, de peste 80 de ani, în stare foarte gravă, într-o mizerie fiziologică extremă. Bătrâna are mult sub greutatea pe care ar fi trebuit să o aibă în condiţii normale, prezintă o glicemie extrem de scăzută care dovedeşte faptul că nu mâncase de foarte multă vreme şi este aproape complet deshidratată. În plus, prezintă la nivelul mâinilor anumite leziuni ce par a fi degerături", a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Galaţi.

Potrivit sursei citate, medicii nu şi-au putut explica cum a fost posibil ca bătrâna să ajungă în această stare câtă vreme are rude

"Pacienta nu este un om al străzii! Deţine un apartament într-o zonă foarte bună a oraşului şi, în plus, are aparţinători care ar fi trebuit să o îngrijească. Este vorba despre o nepoată", a mai spus dr. Bacalbaşa.

Ţinând cont de starea precară a sănătăţii bătrânei, dar şi de vârsta înaintată, medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

În acest caz, medicii au sesizat organele de Poliţie, care au declanşat o anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici