Galaţi: Pacienţi duşi prin ploaie de la Urgenţe în secţii ale Spitalului Judeţean, ca să nu se strice o şapă abia turnată

Mai mulţi pacienţi au fost transportaţi, marţi, prin ploaie, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi către secţiile din incinta instituţiei, pentru a nu fi deteriorată o şapă din ciment proaspăt turnată în interior, în zona pe unde se asigură, de regulă, transferul bolnavilor.

360 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Pacienţi duşi prin ploaie de la Urgenţe în secţii ale Spitalului Judeţean, ca să nu se strice o şapă abia turnată

Galaţi: Pacienţi duşi prin ploaie de la Urgenţe în secţii ale Spitalului Judeţean, ca să nu se strice o şapă abia turnată (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Bolnavii ajunşi, marţi, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Galaţi, care aveau nevoie să fie transferaţi în incinta spitalului pentru internări sau diverse investigaţii medicale, au fost transportaţi, marţi, prin exterior, pe tărgi sau cărucioare, deşi ploua, acoperiţi cu pături şi folii din celofan sau ţinuţi sub umbrele de către cadrele medicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bolnavii s-au arătat extrem de nemulţumiţi de această situaţie: "Mori cu zile, te transportă prin ploaie, nu te bagă nimeni în seamă, ce să mai spun...”, a afirmat unul dintre pacienţii transportaţi prin ploaie.

Pacienţii nu pot fi, deocamdată, transferaţi direct, prin interior, de la Unitatea de Primiri Urgenţe către spital, aşa cum se face de regulă, deoarece în zona prin care se asigură în mod obişnuit accesul acestora a fost turnată de curând o şapă din ciment, iar reprezentanţii firmei care execută lucrarea au transmis conducerii unităţii medicale că nu se poate trece deocamdată peste aceasta întrucât materialul nu s-a uscat şi se poate deteriora.

De situaţia creată s-au arătat nemulţumiţi şi reprezentanţii Spitalului Judeţean din Galaţi.

"Constructorul ne-a mobilizat şi pe mine, şi pe şeful Serviciului Tehnic şi am fost prezenţi, sâmbătă dimineaţă, sub urgenţa turnării şapei pe zona de legătură şi ne-a zis clar că de luni se poate călca, nu e nicio problemă. Turnând sâmbată şapa mai tarziu, am spus: «hai, vremea era acceptabilă, nu se întâmplă nimic, probabil că marţi o să îmi dea voie să calc pe acolo». Văzând că astăzi de la 7.00 dimineaţă a început să plouă, m-am trezit cu decizia că nu am voie să las să treacă targa sau căruţul peste această şapă. Constructorul mi-a spus clar: «voi intra să torn şi vopseaua şi abia după aceea puteţi călca»", a declarat managerul Spitalului Judeţean, dr. Mihaela Debita.

Astfel, pacienţii sunt transferaţi din Unitatea de Primiri Urgenţe printr-o parcare din faţa Spitalului Judeţean Galaţi în clădirea Policlinicii, iar de acolo ajung efectiv în spital.

Conducerea Spitalului Judeţean din Galaţi a decis, în cele din urmă, să închirieze, de la o firmă privată, o ambulanţă cu care să poată fi transferaţi bolnavii grav de la UPU către secţiile SJ Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici