Galaţi: Percheziţii la membrii unei grupări care a racolat zeci de tinere pentru prostituţie

Procurorii DIICOT fac percheziţii, miercuri, în judeţele Galaţi şi Sibiu, fiind vizată o grupare suspectată de trafic de persoane, ai cărei membri au recrutat zeci de tinere, inclusiv adolescente de 15 ani, pe care le obligau să se prostitueze.

672 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Percheziţii la membrii unei grupări care a racolat zeci de tinere pentru prostituţie

Galaţi: Percheziţii la membrii unei grupări care a racolat zeci de tinere pentru prostituţie (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Într-un comunicat transmis miercuri, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arată că procurorii de la Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi serviciile de combatere a criminalităţii organizate Brăila şi Vrancea, fac 15 percheziţii în judeţele Galaţi şi Sibiu, pentru destructurarea unei grupări infracţionale formate din zece persoane, ai cărei membri sunt suspectaţi de trafic de persoane şi trafic de minori.

Conform sursei citate, începând din ianuarie 2013 membrii grupării au recrutat câteva zeci de tinere, inclusiv adolescente de 15 ani, pentru a practica prostituţia în diverse locuri din municipiile Galaţi şi Sibiu.

Pentru recrutarea tinerelor, de regulă persoane provenite din mediul rural, din familii dezorganizate, cu o situaţie materială precară sau cu un grad diferit de educaţie, membrii grupării au postat anunţuri de angajare pentru o aşa-zisă activitate de masaj erotic în diverse publicaţii din presa scrisă, precum şi pe site-uri de profil.

Procurorii DIICOT mai spun că din activitatea de prostituţie a victimelor membrii grupării au obţinute însemnate sume de bani, respectiv peste 3.000 de lei zilnic.

În urma percheziţiilor de miercuri, membrii grupării urmează să fie duşi la audieri la sediul DIICOT Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici