Galaţi: Profesor universitar, filmat în timp ce primea bani pentru o lucrare de licenţă

Conducerea Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi a început o anchetă în cazul unui profesor, doctor în matematică şi prodecan al unei facultăţi, care a fost filmat de reporterii unei televiziuni în timp ce primea bani pentru o lucrare de licenţă şi promitea că poate face rost şi de alte lucrări.

895 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Profesor universitar, filmat în timp ce primea bani pentru o lucrare de licenţă

Galaţi: Profesor universitar, filmat în timp ce primea bani pentru o lucrare de licenţă (Imagine: Mediafax Foto)

Profesorul Neculai Chifan, prodecan al Facultăţiii de Ştiinţe şi membru al Senatului Universităţii, a fost filmat în timp ce primea bani pentru o lucrare de licenţă şi povestea că ajunge să câştige, lunar, aproape 100 de milioane de lei (10.000 de lei) şi că are trei case care trebuie întreţinute.

"Structurile de coordonare ale Universităţii s-au autosesizat încă de joia trecută, când am fost contactaţi de către corespondenţii televiziunii respective. O anchetă internă a început însă imediat ce materialul a fost difuzat. Poziţia noastră oficială este aceea că dezaprobăm total astfel de atitudini. Mai trebuie spus că luăm în calcul aplicarea celor mai drastice măsuri în cazul acestui cadru didactic, măsuri care pot merge până la excluderea sa din corpul profesoral", a declarat, luni, Cristi Dumitru, directorul departamentului de comunicare din cadrul universităţii gălăţene.

Acesta este al doilea caz în care cadre didactice ale Universităţii gălăţene sunt acuzte de practici ilegale.

La finele anului trecut, Tribunalul Galaţi l-a condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare pe profesorul Florian Şipoş, de la Facultatea de Ştiinţe Economice, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Şipoş a fost acuzat că primea bani de la studenţi pentru a le facilita obţinerea unor note mari la examene. Imediat după începerea anchetei procurorilor, Senatul Universităţii din Galaţi a decis pensionarea cadrului didactic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici