Galaţi: Sindicatul Solidaritatea organizează un miting de protest de 1 Mai

Reprezentanţii sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi au anunţat că de 1 Mai vor organiza un miting pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu, în semn de protest faţă de faptul că instanţele gălăţene au suspendat greva generală a angajaţilor combinatului.

38 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Sindicatul Solidaritatea organizează un miting de protest de 1 Mai

Galaţi: Sindicatul Solidaritatea organizează un miting de protest de 1 Mai (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom protesta pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, la doi paşi de Palatul de Justiţie, faţă de deciziile aberante ale magistraţilor gălăţeni care au declarat ilegală şi au suspendat greva pe care noi o declanşasem la combinat pentru că nu ajunsesem la un numitor comun cu administraţia în ceea ce priveşte capitolul salarizare la combinat", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Potrivit acestuia, la miting sunt aşteptate să ia parte în jur de 200 de persoane, majoritatea salariaţi ai combinatului care se consideră afectaţi de faptul că nu li s-a permis continuarea grevei generale declanşate în 14 aprilie la combinatul siderurgic.

Aceasta este prima acţiune de protest a sindicaliştilor de la Solidaritatea după suspendarea grevei generale declanşate în 15 aprilie, care a fost declarată ilegală de către instanţă. Ei au anunţat că, în 15 mai, sunt hotărâţi să vină la Bucureşti, unde vor organiza un miting în faţa Ministerului Muncii, ca urmare a faptului că această instituţie a anulat înregistrarea conflictului de interese de la combinatul siderurgic şi le-ar fi blocat astfel dreptul la grevă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici