Galaţi: Trafic deviat, după ce apele Siretului au inundat o porţiune dintr-un drum naţional

Traficul rutier pe o porţiune din drumul naţional 25 care face legătura între Galaţi şi Tecuci a fost oprit, după ce apele Siretului au inundat o porţiune de aproximativ 30 de metri între localităţile Movileni şi Şendreni, astfel că circulaţia se desfăşoară deviat pe un drum judeţean din zonă.

137 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Trafic deviat, după ce apele Siretului au inundat o porţiune dintr-un drum naţional

Galaţi: Trafic deviat, după ce apele Siretului au inundat o porţiune dintr-un drum naţional (Imagine: Ovidiu Iordachi/Arhiva Mediafax Foto)

"Unda de viitură pe Siret a ajuns la Şendreni în această dimineaţă (n.r. - luni dimineaţă), unde avea un nivel de 608 centimetri, cu opt centimetri peste cota de inundaţie. Din cauza debitului crescut al râului Siret, pe o lungime de 30 de metri, între localităţile Şendreni şi Movileni, apa infiltrată a ajuns pe carosabil, motiv pentru care s-a decis oprirea traficului în zonă şi devierea pe ruta ocolitoare Independenţa - Izvoarele - Slobozia-Conachi - Smârdan", se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Galaţi.

Situaţia este în continuare monitorizată pe toate cursurile de apă din judeţ, iar până la această oră nu s-au semnalat probleme deosebite, infiltraţiile din digurile de apărare neprezentând pericol.

Potrivit autorităţilor, 50 de lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor patrulează permanent şi întăresc taluzurile, iar 60 de militari şi 60 de ofiţeri şi subofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt pregătiţi să intervină dacă va fi cazul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici