GALERIE FOTO. Condiţii de coşmar în centre de carantină din Craiova şi Turnu Măgurele. Sancţiunile aplicate

  • Saltele pătate, mizerie fără margini, smântână cu mucegai, pereţi cu grăsime, hote murdare cu grăsime arsă
  • este ceea ce au găsit inspectorii ANPC în centre de carantină din Craiova şi Turnu Măgurele
  • Amenzile depăşesc 60.000 lei
1936 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO. Condiţii de coşmar în centre de carantină din Craiova şi Turnu Măgurele. Sancţiunile aplicate

Condiţii de coşmar în centre de carantină

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut mai multe controale la unităţile din Craiova care cazează şi oferă servicii de catering pentru persoanele aflate în carantină.

La 3 societăţi s-au găsit probleme majore, între care: nerespectarea condiţiilor de depozitare a alimentelor, folosirea de materii prime expirate sau fără eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare, schimbarea stării termice a produselor, în spaţiile de pregătire a preparatelor culinare se foloseau ustensile depreciate, iar condiţiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

De asemenea, în urma verificării spaţiilor de cazare aparţinând uneia dintre societăţi inspectorii au găsit lenjerie, saltele şi perne pătate, neigienizate şi mizerie în camere.
Societăţile au primit amenzi de 48.000 lei şi au fost închise pe o perioadă de până la 6 luni.

De asemenea, ANPC s-a autosesizat în urma unei postări de pe Facebook privind mâncarea primită de carantinaţi în judeţul Teleorman, iar în urma verificărilor făcute la o firmă din Turnu Măgurele, care se ocupă de pregătea hranei s-au găsit: materii prime expirate, fără eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare, produse din carne care ar trebui păstrate la temperaturi de refrigerare, acestea fiind congelate.

Societatea a fost sancţionată cu 20.000 lei, iar mâncarea a fost confiscate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici