GALERIE FOTO Elevii intră în vacanţa de vară până pe 11 septembrie. Festivităţi de încheiere a anului şcolar în ultima zi de şcoală

Vineri, 16 iunie, este ultima zi de cursuri, elevii intrând în vacanţa de vară până pe data de 11 septembrie, când, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, începe anul şcolar 2017-2018. Fiind ultima zi de şcoală, cele mai multe unităţi de învăţământ orgnizează festivităţi.

629 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Elevii intră în vacanţa de vară până pe 11 septembrie. Festivităţi de încheiere a anului şcolar în ultima zi de şcoală

Festivităţi de încheiere a anului şcolar. Elevii intră în vacanţa de vară până pe 11 septembrie

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, vineri este ultima zi de şcoală, copiii intrând în vacanţa de vară. Elevii de clasele a XII-a şi a VIII-a au terminat cursurile, mai devreme, pe 26 mai, respectiv, 9 iunie, ei terminând mai devreme pentru a se pregăti de examenul de bacalaureat şi de evaluarea naţională.

În ultima zi de şcoală, multe şcoli şi licee organizează, festivităţi de sfârşit de an, în care elevii sunt premiaţi pentru rezultatele şcolare deosebite pe care le-au avut pe parcursul anului, dar şi pentru participarea la activităţile extra-şcolare.

De exemplu, la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Capitală, elevii primesc, la festivitatea de sfârşit de an şcolar, diplome pentru rezultatele bune şi foarte bune la învăţătură, dar şi premii pentru cei care au participat la olimpiade şi concursuri. Pe lângă festivitatea de sfârşit de an, conducerea Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" a organizat pentru elevii, care au terminat clasa a XII-a, bal de absolvire la Palatul Parlamentului, tema evenimentului fiind "balul mascat".

Ministerul Educaţiei a publicat şi calendarul pentru anul şcolar 2017-2018, care are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 174 de zile lucrătoare. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie în data de 25 mai 2018, iar pentru elevii care termină clasa a VIII-a, anul şcolar are 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie în data de 8 iunie 2018.

Vacanţa de iarnă va avea doar două săptămâni, care începe pe 23 decembrie 2017 şi se termină pe 7 ianuarie 2018. Următoarea vacanţă va fi cea intersemestrială, de o săptămână, în perioda 3 - 11 februarie 2018. Vacanţa de primăară sau de Paşte va fi de două săptămâni, între 10 şi 22 aprilie 2018, iar vacanţa mare, cea de vară, va începe pe 23 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici