GALERIE FOTO | Expoziţie INEDITĂ în Timişoara: 150 de artişti expun opere într-un depou de tramvaie, la o fostă fabrică sau în cantină

Lucrările a 150 de artişti vor fi expuse în 13 spaţii neconvenţionale, printre care o cantină, o fostă fabrică, un fost depou de tramvaie sau în uzina de apă din Timişoara, în cadrul celei de-a doua ediţii a Art Encounters, cel mai amplu eveniment organizat în România dedicat artei contemporane.

276 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO | Expoziţie INEDITĂ în Timişoara: 150 de artişti expun opere într-un depou de tramvaie, la o fostă fabrică sau în cantină

Expoziţie INEDITĂ în Timişoara: 150 de artişti expun opere într-un depou de tramvaie, la o fostă fabrică sau în cantină

Potrivit organizatorilor evenimentului Art Encounters, Timişoara devine, timp de cinci săptămâni, capitala artei contemporane. În total, 150 de artişti vor expune 300 de lucrări în 13 spaţii expoziţionale, în perioada 30 septembrie - 5 noiembrie. De asemenea, vor fi organizate zeci de spectacole artistice, conferinţe, dialoguri, petreceri şi evenimente în aer liber.

Tema centrală a ediţiei a doua a bienalei Art Encounters, cel mai amplu eveniment organizat în România dedicat artei contemporane, este constituită în jurul realităţii cotidiene, astfel că, în lucrările artiştilor contemporani care participă la eveniment, au fost surprinse frânturi din viaţa de zi cu zi.

O parte din lucrările din cadrul Art Encounters vor fi expuse în câteva spaţii neconvenţionale, precum fostul depou de tramvaie din Timişoara, care a primit o nouă înfăţişare, cantina unui liceu din oraş, o fostă benzinărie, fosta Fabrică de Ţigări sau Uzina de Apă.

„Este a doua ediţie a bienalei Art Encounters, o bienală de artă contemporană cu o temă foarte generoasă pentru publicul larg: viaţa, manual de utilizare. Este organizat un număr de expoziţii care, de fapt, prezintă cum abordează artiştii cotidianul şi problemele în care cred că ne regăsim cu toţii, fie că e vorba de copii, de adolescenţi sau de adulţi. Cred că este foarte interesant că, din nou, deschidem publicului larg câteva spaţii care nu au fost publice până acum. Este un eveniment care deschide Timişoara către scena naţională de artă contemporană şi către scena internaţională", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Fundaţiei Art Encounters, Ovidiu Şandor.

Evenimentul Art Encounters se deschide oficial pentru public sâmbătă, de la ora 10.00, la fostul depou de tramvaie din Timişoara, de pe Bulevardul Take Ionescu.

Ovidiu Şandor spune că Art Encounters se adresează publicului larg şi încurajează timişorenii să se înscrie la programele educative şi tururile ghidate organizate.

„Credem că aşezăm Timişoara pe o hartă culturală, sigur în zona contemporană, în cazul evenimentului nostru, şi credem că este un pas care contribuie la ceea ce ne propunem pentru 2021 ca oraş. Expoziţiile sunt pentru publicul foarte larg, chiar şi pentru cei care n-au mai gustat arta contemporană. Îi încurajez pe timişoreni să se înscrie în programele educative sau în tururile ghidate, pentru că vor descoperi un univers minunat şi cred că pentru Timişoara şi timişoreni e o ocazie grozavă să descopere anumite colţuri de oraş pe care nu le cunosc", a mai precizat preşedintele Fundaţiei Art Encounters.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici