GALERIE FOTO Număr record de studenţi străini la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia primeşte în semestrul doi, prin programul Erasmus, 67 de studenţi din opt ţări, acesta fiind cel mai mare număr de studenţi străini din istoria instituţiei. Unul dintre studenţii străini a învăţat să spună: ”Îmi place portocala, laptele şi ciocolata”.

343 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Număr record de studenţi străini la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

GALERIE FOTO Număr record de studenţi străini la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Studenţii străini au fost primiţi, luni, de reprezentanţii Centrului de Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii, care le-au transmis să înveţe cât mai multe despre cultura României, dar să aibă parte şi de distracţie, iar la final au primit ghiozdane personalizate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Asistentul Erasmus Aura Florescu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în acest an vor învăţa 67 de studenţi străini din Turcia – 24, Polonia – 20 şi Rusia – 12, Serbia – 4, Muntenegru – 3, Italia – 2, respectiv Spania şi Bulgaria – câte unul.

”Semestrul trecut au fost 44, iar 18 dintre aceştia au ales să studieze şi în semestrul al doilea deoarece le-a plăcut foarte mult la noi. Ei frecventează, în limba engleză, aceleaşi cursuri ca studenţii români”, a spus Aura Florescu.

Un student la filologie din Polonia, care a absolvit şi semestrul întâi la Alba Iulia, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a învăţat ”puţin din limba română” şi ştie să spună ”eu sunt student”, ”am 21 de ani” şi ”îmi place portocala, laptele şi ciocolata”.

”Universitatea este foarte bună, de aceea am ales să mai studiez un semestru. Îmi place oraşul, peisajul, dar şi dealurile din jurul localităţii. România este o ţară interesantă”, a spus acesta.

Toţi studenţii sunt cazaţi la căminele studenţeşti ale universităţii, având condiţii foarte bune, camerele fiind complet mobilate şi utilate, unele dintre ele cu băi, bucătării şi balcoane proprii, iar preţul este 200 de lei pe lună.

Preţul cazării este convenabil în condiţiile în care un student Erasmus primeşte minim 400 de euro pe lună, iar cei din afara spaţiului Uniunii europene primesc un grant lunar de 750 de euro.

Centrul de Relaţii Internaţionale va derula mai multe activităţi, în cadrul cărora studenţii au ocazia să se cunoască şi să socializeze, între care excursii, flash-mob-uri şi plimbări cu bicicletele în satele din împrejurimi.

Majoritatea studenţilor care au venit la Alba Iulia studiază Istorie, Filologie şi Ştiinţe Economice.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici