GALERIE FOTO Protestatari cu leucoplast pe gură în Timiş: “Şi mafioţii au câteodată chestia asta, nu văd, nu aud"

Aproximativ 80 de persoane s-au adunat, vineri la prânz, în faţa Prefecturii Timiş pentru a protesta din nou faţă de adoptarea proiectului privind graţierea şi ordonanţa pentru modificarea Codurilor Penale. De data aceasta, protestul a fost tăcut, manifestanţii lipindu-şi leucoplast pe gură.

1049 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Protestatari cu leucoplast pe gură în Timiş: “Şi mafioţii au câteodată chestia asta, nu văd, nu aud"

Protestatari cu leucoplast pe gură în Timiş: “Şi mafioţii au câteodată chestia asta, nu văd, nu aud"

“Ne-am lipit leucoplast pe gură ca o formă e protest. Aşa cum nici ei nu vorbesc cu noi, nici noi nu vorbim cu ei. La Timişoara şi în ţară continuă protestele, sunt foarte multe oraşe şi orăşele în care oamenii ies în stradă, iar eu cred că vom reuşi, vom câştiga, sunt foarte sigur”, a declarat Ştefan Cojocnean, unul dintre timişorenii care au participat la protestul tăcut din faţa Prefecturii Timiş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Pentru mafioţi, trebuie să ne ocupăm cu chestii mafiote. Şi mafioţii au câteodată chestia asta, că nu văd, nu vorbesc, nu aud. Asta (tăcerea - n.r.) e prima din cele trei”, a afirmat Eugen Gherga.

Protestul s-a desfăşurat timp de aproximativ o oră în faţa Palatului Administrativ, clădire în care îşi are sediul Prefectura Timiş, dar şi Consiliul Judeţean Timiş, al cărui preşedinte a fost Sorin Grindeanu înainte de a ajunge premier.

Manifestanţii nu au scos niciun cuvânt, ci doar au ţinut în mâini afişe cu mesaje precum “Ultimul care a ignorat mulţimea a plecat cu elicopterul”, “Jos mâinile de pe DNA”, "Acum suntem mai înţelepţi cu 27 de ani” sau "Vrem sistem de sănătate, nu dosare curăţate”.

Acţiunea de protest de vineri este cea de-a treia organizată în faţa Prefecturii Timiş, între orele 12.00 şi 13.00.

Vineri seara, de la ora 19.00, timişorenii protestează din nou în Piaţa Victoriei faţă de adoptarea proiectului de lege privind graţierea şi ordonanţa pentru modificarea Codurilor Penale. De la ora 18.00, vor porni în marş spre centrul Timişoarei şi tineri care sunt cazaţi în Complexul Studenţesc din Timişoara, iar de la ora 18.30 manifestanţii pleacă în grup spre Piaţa Victoriei din cartiere. Astfel, au fost stabilite şase puncte de plecare, respectiv Calea Şagului, Complexul Studenţesc, Calea Aradului, Piaţa Dacia, Modern şi Calea Girocului.

Joi seara, aproximativ 20.000 de oameni au protestat la Timişoara, iar miercuri, numărul manifestanţilor a ajuns la 30.000. Protestatarii au scandat în Piaţa Victoriei, iar apoi s-au plimbat prin cartiere pentru a-i încuraja pe oameni să li se alăture.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici