Mariana Ghena, preşedintele CSM: "Nu am resimţit o interferenţă politică în activitatea CSM. Sistemul nu e destabilizat"

Mariana Ghena, preşedintele CSM, a declarat vineri la sediul CSM că sistemul judiciar nu e destabilizat, precizând că nici unul dintre membri consiliului nu a resimţit interferenţe politice în ceea ce priveşte acţiunile legate de ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor.

1376 afișări
Imaginea articolului Mariana Ghena, preşedintele CSM: "Nu am resimţit o interferenţă politică în activitatea CSM. Sistemul nu e destabilizat"

Mariana Ghena, preşedintele CSM: "Nu am resimţit o interferenţă politică în activitatea CSM. Sistemul nu e destabilizat"

"E adevărat, nu judecătorii fac legea, ei o aplică. Nu este o interferenţă politică. Niciunul dintre membri nu am simţit o situaţie indusă de politic către noi. Noi suntem un corp independent, aşa ne menţinem. Sistemul judiciar nu e destabilizat. Suntem un sistem judiciar puternic echilibrat şi perceput ca atare cel puţin de sistem, dacă nu chiar de întreaga societate", a declarat preşedintele CSM.

Precizările Marianei Ghena au venit ca urmare a unui mesaj transmis consiliului de un alt membru, judecătoarea Gabriela Baltag. După decizia de sesizare a CCR, magistratul le-a trimis colegilor din CSM un mesaj prin care susţine că politica penală a unui stat nu este redactată de magistraţi, judecătorii fiind cei care trebuie să aplice legile, nu să le creeze.

Mariana Ghena a sesizat CCR privind existenţa unui conflict între puterile statului având în vedere adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale. Preşedintele CSM a precizat că instituţia va transmite un punct de vedere Curţii Constituţionale până la data de 7 februarie, aşa cum a solicitat CCR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici