VIDEO Liviu Dragnea: O asemenea maşinărie de dezinformare eu am mai văzut la Revoluţie şi după. Klaus Iohannis este autorul moral al violenţelor de aseară

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că se duce o campanie de minciună şi dezinformare, despre care a spus că "şi eu dacă aş fi stat numai la televizor în ultimele zile, fără să mă uit pe motivarea şi decizia Curţii Constituţionale, fără să mă uit pe ceea ce a adoptat Guvernul aş fi ieşit în stradă revoltat".

32645 afișări
Imaginea articolului VIDEO Liviu Dragnea: O asemenea maşinărie de dezinformare eu am mai văzut la Revoluţie şi după. Klaus Iohannis este autorul moral al violenţelor de aseară

Liviu Dragnea, despre proteste: Este o campanie de minciună şi dezinformare. Aceeaşi maşinărie de dezinformare eu am mai văzut-o doar la revoluţie

"Aş vrea să vă spun şi câteva lucruri despre această campanie de minciună şi dezinformare practicată în ultimele zile. Am auzit-o aseară pe Olguţa Vasilescu spunând un lucru care este total adevărat. Şi eu dacă aş fi stat numai la televizor în ultimele zile, fără să mă uit pe motivarea şi decizia Curţii Constituţionale, fără să mă uit pe ceea ce a adoptat Guvernul aş fi ieşit în stradă revoltat. O asemnea maşinărie de dezinformare eu am mai văzut la Revoluţie şi după Revoluţie. Şi au mai fost situaţii în care în România a fost folosit acest sistem profesionist de dezinformare", a declarat Dragnea.

"Aceeaşi maşinărie de dezinformare eu am mai văzut-o la revoluţie", a completat Dragnea. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut joi că orice încercare de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept în România, cu referire la protestele de stradă din ultimele zile.

”PSD a câştigat alegerile în mod corect printr-un vot exprimat la urne de cetăţeni. Guvernul a exercitat puterea de guvernare în mod legitim în baza votului primit în parlament în spiritul şi litera constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin sunt în continuare determinaţi să exercităm într-un mod legitim şi constituţional puterea executivă. A fost un vot de încredere pentru guvern, s-a reconfirmat susţinerea în unanimitate pentru guvernul condus de Grindeanu”, a spus Liviu Dragnea.

 

Sursa: Privesc.eu

Preşedintele PSD a precizat că respectă dreptul manifestanţilor de a protesta, dar a vorbit insistent de ''campania de minciună şi dezinformare practicată în ultimele zile'', ''maşinăria de manipulare şi dezinformare'' despre care a afirmat că nici nu ştie dacă îşi are originea în ţară.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea îl acuză pe preşedintele Iohannis că este ”autorul moral al violenţelor de aseară”. El a făcut această acuzaţie în contextul în care aprecia felul în care a acţionat MAI şi Jandameria şi solicita detalii despre cei care s-au exprimat cu violenţă.

" E dreptul românilor să protesteze, respect opinia lor. E important ca oamenii să se exprime fără violenţă. Nu cred că situaţia petrecută azi-noapte în Piaţa Victoriei este ceea ce şi-au dorit. Cererea mea este ca aceşti oameni de bună-credinţă să se delimiteze de aceste grupuri care au vrut să confişte acest protest. Nu ştiu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan pentru că azi-noapte să se ajungă la violenţe. Sper ca ministrul de Interne şi Parchetul să reuşească să afle cine a organizat şi plătit acţiunile de aseară", a declarat joi, după şedinţa CEX a PSD, Liviu Dragnea.

"În acelaşi timp vreau să felicit atât ministrul de Interne şi Jandarmeria, cât şi celelalte structuri poate nevăzute ale MAI care au acţionat exemplar. Am înţeles că astăzi au fost certaţi de preşedintele României, care de fapt în opinia noastră este autorul moral al violenţelor de azi-noapte", susţine Dragnea.

„Această ordonanţă nu opreşte procesul în care sunt implicat”, a mai adăugat el.

Dragnea despre invitaţia lui Iohannis la consultări: N-ar putea renunţa la acest weekend?

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ironizat joi invitaţia la Cotroceni pentru consultări despre care a vorbit şeful statului sugerându-i să renunţe măcar de această dată la weekendul liber.

''N-ar putea renunţa la acest weekend? Poate au loc întâlniri mâine, în weekend'',
a comentat Dragnea despre consultările invocate de Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că premierul Sorin Grindeanu nu i-a răspuns la scrisoarea prin care îi cerea să abroge ordonanţa de urgenţă de modificare a Codurilor Penale şi a precizat că săptămâna viitoare îi va invita pe politicienii la consultări.

"Cu siguranţă o să invit mai multă lume la discuţii, dar cum abia ieri i-am scris premierului şi poate a fost ocupat, nu ştim cu ce, că nimeni nu l-a văzut, dar vreau să-i dau şansa o zi-două să judece puţin ce am scris acolo. Nu vreau să-mi dea un răspuns pripit, ca şi data trecută, fiindcă nu ne foloseşte la nimic şi lui sigur nu, după care va trebui să invit oamenii la Cotroceni, să găsim o soluţie la această criză, pentru că altfel lucrurile se agravează şi strada poate să protesteze, românii îşi spun nemulţumirile, dar soluţiile nu pot veni din stradă, soluţiile trebuie să vină tot de la politicieni. Cu certitudine săptămâna viitoare o să-i invit ca să-mi prezinte soluţiile, dar asta este o fază ulterioară", a spus preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis miercuri o scrisoare premierului Sorin Grindeanu, prin care îi solicită acestuia să abroge ordonanţa adoptată marţi în şedinţa de guvern, prin care sunt modificate Codurile Penale.

Liviu Dragnea despre condamnarea sa: Livia Stanciu s-a pensionat, nu a semnat motivarea, deşi era obligată

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reiterat joi că hotărârea sa de condamnare nu este completă, afirmând că fosta preşedintă a Curţii Supreme Livia Stanciu s-a pensionat fără să semneze motivarea în cazul său, deşi legea prevede că avea obligaţia să îşi încheie toate motivările.

''A doua acţiune este contestaţie la executare adresată Tribunalului Bucureşti pentru că, avocaţii spun, studiind Codul penal şi de procedură penală care nu este deloc ambiguu, practic eu nu am hotărârea de condamnare. Hotărârea de condamnare a unui cetăţean român trebuie să conţină trei elemente - partea introductivă, dispozitivul (acel anunţ) şi expunerea care cuprinde de fapt toată motivarea. Eu, după aproape 10 luni de zile, nu am această motivare - asta înseamnă că hotărârea nu este completă'', a spus preşedintele PSD cu privire la condamnarea sa.

Liviu Dragnea a afirmat că motivarea trebuia să fie dată în 30 de zile şi, deşi au trecut aproape 10 luni, nu a primit-o.

''De asemenea, nici nu mai pot avea niciodată, pentru că legislaţia este foarte clară, motivarea este obligaţie legală (...) şi trebuie dată la toate hotărârile în 30 de zile Au trecut aproape 10 luni. Trebuie semnată şi asumată şi compusă de către toţi membrii completului'', a explicat el.

Liviu Dragnea a acuzat faptul că fosta preşedintă a Curţii Supreme Livia Stanciu s-a pensionat fără să semneze motivarea în cazul său, deşi legea spune că avea obligaţia să îşi încheie toate motivările.

''Doamna fostă preşedintă a Curţii Supreme Livia Stanciu, la două luni după ce a fost adoptată această sentinţă, s-a pensionat şi a mers la Curtea Constituţională. Exista o prevedere legală care e şi acuma în vigoare care spunea că orice judecător care iese din sistem are obligaţia să-şi încheie toate motivările. Nu s-a întâmplat la această oră, nu mai poate semna această motivare'', a menţionat social-democratul.

Liviu Dragnea neagă că ar fi comparat corupţia cu un ''bullshit'': Nu facem jocul cu pixelul albastru

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat joi că nu a comparat corupţia cu un ''bullshit'', aşa cum a apărut o înregistrare audio publicată de un radio elveţian, el arătând că nu a avut ''acea succesiune de cuvinte'' şi adăugând că nu face ''jocul cu pixelul albastru''.

Întrebat dacă a vorbit pentru un post de radio din Elveţia şi a spus că o disuţie despre lupta corupţie este un ''bulshit'' şi dacă, în consecinţă, consideră că lupta anticorupţie şi o discuţie despre corupţie reprezintă o prostie, Dragnea a răspuns: ''Nu, nu discut asta. Eu nu am spus aşa ceva''.

În condiţiile în care jurnaliştii i-au atras atenţia că a fost înregistrat, iar aceasta este publică, Dragnea a spus: ''Eu am înţeles. Nu ştiu ce au făcut şi ce au montat, eu nu pot să spun aşa ceva. Nici măcar nu eram singur eu cu acei reporteri''.

Ulterior, unul dintre jurnaliştii prezenţi al conferinţa de presă a pus pe sistemul audio al sălii de conferinţă înregistrarea şi l-a confruntat pe liderul PSD cu acesta.

După ce înregistrarea s-a terminat, jurnalistul l-a întrebat pe Dragnea dacă vocea auzită este a lui sau nu, liderul PSD răspunzând: ''Nu facem jocul cu pixelul albastru. Eu v-am spus că eu nu am avut această succesiune de cuvinte. Eu nu ştiu fiecare cum le-a montat acolo''.

Liviu Dragnea: Şi eu am ieşit în stradă când eram mai mic; dacă mă uitam doar la tv, aş fi ieşit în stradă

''Oameni buni, repet, nu am nimic, nu am avut şi nu o să am niciodată nimic - şi eu am ieşit în stradă când eram mai mic - împotriva celor care protestează, care îşi exprimă o opinie. Dorinţa mea e să fim informaţi. Această maşinărie de manipulare şi de dezinformare care nici măcar nu ştiu dacă-şi are toate originile la noi în ţară nu ne poate duce la lucruri bune'', a spus Dragnea.

El a arătat că o asemenea ''maşinărie de dezinformare'' a mai văzut la Revoluţie şi după Revoluţie, pentru că au mai fost situaţii în România când s-a folosit acest ''sistem profesionist de dezinformare''.

''Aş vrea să vă spun câteva lucruri şi despre această campanie de minciună şi dezinformare practicată în ultimele zile. Am auzit-o aseară pe Olguţa Vasilescu spunând un lucru care este total adevărat: şi eu dacă aş fi stat numai la televizor în ultimele zile, fără să mă uit pe motivarea şi deciziile CCR, fără să mă uit pe ceea ce a adoptat Guvernul, aş fi ieşit în stradă, revoltat'', a mai afirmat Dragnea.

Liviu Dragnea: Nu am de gând să scoatem oameni în stradă. Am cerut să se strângă semnături de susţinere

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că nu va accepta organizarea unor contramanifestaţii, afirmând că le-a cerut colegilor de partid ca începând de vineri să declanşeze o strângere de semnături pentru a susţine ce ar fi vrut să spună în stradă şi pentru aplicarea programului de guvernare.

"Plec de la o discuţie avută în Comitetul Executiv. Colegii sunt foarte încărcaţi de discuţiile şi mesajele pe care le primesc de la concetăţeni, de la oamenii care ne susţin şi care ne-au votat şi care simt, în mod organic, la un moment dat şi ei dorinţa să se exprime în stradă. Eu nu am de gând să accept sau să dau posibilitatea colegilor noştri să organizeze vreun miting. Eu nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni, pentru că ar fi o luptă între români şi eu aşa ceva nu accept'', a spus preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a afirmat că le-a cerut, în schimb, colegilor de partid să declanşeze o strângere de semnături pentru a-şi arăta susţinerea pentru ceea ce voiau să spună dacă ieşeau în stradă.

''În schimb, le-am cerut colegilor mei, păstrându-ne această atitudine paşnică şi deschisă către dialog, să declanşeze începând de mâine (vineri — n.r.) o strângere de semnături pentru a-şi arăta susţinerea pentru ceea ce voiau să spună dacă ieşeau în stradă, în speranţa că violenţele de azi-noapte nu vor mai fi văzute în zilele următoare şi din dorinţa de a nu escalada acest conflict", a detaliat social-democratul.

Dragnea a precizat că semnăturile vor fi strânse pentru ca programul de guvernare al PSD să fie pus în practică.

"Vor semna pentru ceea ce ne tot transmit şi prin viu grai şi prin semnale, mail-uri, mesaje şi prin colegii noştri din teritoriu şi prin cercetările sociologice pe care le-am făcut în ultima săptămână. Vor semna pentru a-şi exprima dorinţa ca actul de guvernare să se pună în practică, este un program de guvernare pe care l-au votat şi în care cred şi sunt foarte interesaţi de asta. Pentru asta. Sper să nu fie vreo faptă penală că semnează cineva pe o listă de semnături şi îşi exprimă şi el, tăcut, o opinie", a conchis liderul social-democraţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici