GALERIE FOTO Statui vivante şi personaje de poveste, în noul sediu al Teatrului pentru Copii, deschis după 4 ani

Clădirea noului sediu al Teatrului pentru Copii Ciufulici, din Ploieşti a fost inagurată, duminică, după 4 ani de lucrări, în prezenţa a circa 200 de copii şi părinţi, care au fost întâmpinaţi de statui vivante, dar şi de personaje de poveste, între care Motanul Încălţat sau Zâna cea Bună.

693 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Statui vivante şi personaje de poveste, în noul sediu al Teatrului pentru Copii, deschis după 4 ani

Statui vivante şi personaje de poveste, în noul sediu al Teatrului pentru Copii, deschis după 4 ani

Copiii şi părinţii care au venit duminică la inagurarea noului sediu al Teatrului pentru Copii Ciufulici au putut asista la prima reprezentaţie a actorilor în noua sală de spectacole, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Spectatorii au fost întâmpinaţi de personajele îndragite din spectacolele Teatrului pentru Copii, precum curajosul Motan încălţat şi fiorosul Căpcăun, Piratul Picior de Lemn, ajutorul temutului Căpitan Hook, Zâna cea Bună şi Zâna de la Răsărit. Au fost şi statui vivante, considerate cele mai interesante forme de teatru stradal din lume.

„E foarte frumos, a fost renovat. E prima oară când vin, sunt bunica a doi copii, ei se bucură foarte mult", a spus o femeie care a venit cu nepoţii la teatru.

Lucrările pentru noul sediu au demarat în anul 2013, cu bani de la bugetul local, după ce actorii au rămas fără sediu, acesta fiind retrocedat. Din cauza lipsei de fonduri, lucrările au fost sistate până anul trecut, când Consiliul Local a alocat buget pentru teatru.

În total, lucrările de reabilitare pentru clădirea care datează din anul 1950 s-au ridicat la 3,2 milioane de lei.

„Primăria a asigurat aproximativ 70 la sută din investiţie, restul banilor fiind de la o fundaţie. În 2015, lucrările au fost sistate, din lipsă de fonduri, dar am alocat anul trecut suma necesară şi iată că azi e gata. E o investiţie frumoasă", a declarat Adrian Dobre, primarul din Ploieşti.

În urmă cu 8 ani, clădirea în care a funcţionat Teatrul pentru Copii a fost retrocedată, dar actorii au continuat să îi bucure pe cei mici.

„De opt ani, de când clădirea în care am funcţionat a fost retrocedată, Teatrul pentru Copii nu a încetat nicio zi să funcţioneze. Acum primim spectatorii în casă nouă, în sfârşit, după ani de pribegie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihaela Rus, directorul Teatrului Toma Caragiu Ploieşti, care are ca secţie şi Teatrul de Copii Ciufulici.

Potrivit conducerii Teatrului Toma Caragiu din Ploieşti, pe vremuri, în această clădire a funcţionat Teatrul de Revistă, iar înainte de a începe lucrările aici funcţionau atelierele de tâmplărie şi cel de mecanică.

Sala are o capacitate de 150 de locuri şi totul a fost păstrat aşa cum era pe vremuri.

Copiii prezenţi la deschidere vor putea participa la concursul “Desenează-l pe Ciufulici”, când vor fi provocaţi să-şi dea frâu liber imaginaţiei şi să deseneze o nouă mascotă a teatrului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici