GALERIE FOTO Zece containere cu echipamente noi de căutare-salvare în caz de cutremur major, în dotarea IGSU

Zece containere dotate cu echipamente speciale de căutare-salvare în caz de cutremur major au intrat, miercuri, în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), fiind repartizate în Capitală, Ilfov şi alte opt judeţe, anunţă Ministerul de Interne.

1974 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Zece containere cu echipamente noi de căutare-salvare în caz de cutremur major, în dotarea IGSU

GALERIE FOTO, VIDEO Zece containere cu echipamente noi de căutare-salvare în caz de cutremur major, în dotarea IGSU

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Cele zece sisteme containerizate, cinci de capacitate mare şi cinci de capacitate medie, conţin echipamente şi accesorii speciale, printre care perne hidraulice pentru ridicarea zidurilor prăbuşite, precum şi senzori acustici şi cu infraroşu pentru localizarea victimelor, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

"Cele zece sisteme containerizate, 5 de capacitate mare şi 5 de capacitate medie, conţin echipamentele necesare căutării şi salvării persoanelor prinse sub dărâmături, precum şi acordării îngrijirilor medicale în situaţii de urgenţă. De asemenea, pot fi utilizate şi atunci când autospecialele de primă intervenţie nu dispun de suficiente echipamente şi accesorii pentru realizarea în condiţii optime a intervenţiei. Aceste containere vor reduce semnificativ timpul de intervenţie şi perioada necesară descoperirii şi salvării victimelor.Primele echipamente achiziţionate au intrat în dotarea inspectoratelor din Bucureşti-Ilfov, Bacău, Bihor, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Mureş, Timiş şi Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă. Celelalte inspectorate vor fi dotate cu astfel de echipamente în prima jumătate a anului viitor", se notează în comunicatul ministerului de Interne.

Echipamentele au fost achiziţionate în cadrul proiectului MULTIRISC – Programul Operaţional Infrastructură Mare, valoarea integrală fiind de 157 milioane de lei, bani din fonduri europene.

Ministerul de Interne anunţă că în baza aceluiaşi proiect vor fi cumpărate şi autospeciale pentru oxigeno-terapie, autospeciale de intervenţie şi salvare la înălţime, o tabără mobilă pentru persoane sinistrate şi o linie tehnică pentru întreţinerea echipamentelor individuale şi de protecţie.

Investiţiile făcute, în 2016, pentru inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, în dotări cu tehnică şi echipamente, se ridică la peste 32 de milioane de euro, se mai precizează în comunicatul MAI.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici