Gândaci, rugină şi produse expirate. Inspectorii ANPC vor să închidă temporar patru magazine din Capitală dintr-un lanţ cunoscut

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au continuat marţi verificările la marii retaileri de produse alimentare din Capitală şi au propus închiderea pentru cel mult şase luni a patru magazine.

9040 afișări
Imaginea articolului Gândaci, rugină şi produse expirate. Inspectorii ANPC vor să închidă temporar patru magazine din Capitală dintr-un lanţ cunoscut

Inspectorii ANPC vor să închidă temporar patru magazine din Capitală

Potrivit unui comunicat al ANPC, patru dintre cele mai mari magazine ale lanţului Mega Image au fost controlate. Este vorba de magazinele de la Piaţa Domenii, Bulevardul Ion Mihalache, Piaţa Sudului şi unul dintre punctele de lucru de pe Şoseaua Colentina.

În urma controlului, inspectorii au constatat nereguli grave şi au dat amenzi de 93.000 de lei.

Aceştia au dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din consum a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele 4 magazine, oprirea temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie din toate cele 4 unităţi şi au propus închiderea unităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru toate cele 4 unităţi.

Conforrm comunicatului, cele mai frecvente abateri constatate de comisarii CPCMB au fost prezenţa unor gândaci în zona de comercializare a produselor de patiserie, prezenţa capcanelor destinate rozătoarelor, comercializarea de legume, fructe şi produse cu modificări de aspect, culoare şi consistenţă, comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită, nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi şi cuptorul nu era igienizat corespunzător, în timp ce la unul dintre raioanele de panificaţie s-a constatat prezenţa prafului şi a pânzelor de păianjen.

De asemenea, au mai fost găsite rugină, vopsea exfoliată, insecte moarte şi îngheţate, praf şi esturi alimentare la vitrinele asistate conţinând mezeluri/brânzeturi/carne refrigerată vrac, carne afumată vrac, rafturile de expunere a produselor de panificaţie şi spaţiul de depozitare al produselor de cofetărie.

„Constat cu tristeţe că întâlnim încă astfel de situaţii, aşa cum sunt cele prezentate în ultimele zile, deşi am alocat mult timp consilierii şi prevenţiei operatorilor economici. De aceea, manifestăm toleranţă zero faţă de abaterile de la lege şi verificăm permanent dacă normele sunt respectate”, a spus Claudiu Dolot, preşedintele ANPC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici