Gândaci şi alimente expirate găsite în bucătăria unui hotel de cinci stele din centrul Braşovului

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit, luni, în urma unui control la un hotel de cinci stele din centrul Braşovului, alimente expirate şi alterate, dar şi gândaci în bucătăria unde se prepară hrana turiştilor, hotelul riscând să fie declasificat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

361 afișări
Imaginea articolului Gândaci şi alimente expirate găsite în bucătăria unui hotel de cinci stele din centrul Braşovului

Gândaci şi alimente expirate găsite în bucătăria unui hotel de cinci stele din centrul Braşovului (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit şefului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Sorin Susanu, la hotelul Aro Palace, de cinci stele, din centrul vechi al Braşovului, în bucătăria hotelului au fost găsiţi gândaci de bucătărie, dar şi produse alimentare expirate.

"Lucrurile sunt mult mai rele aici decât mă aşteptam şi sunt foarte departe de cum ar trebui să fie la un hotel de cinci stele. Am descoperit un gândac pe masa unde se prepară alimentele pentru turiştii acestui hotel. Se plimba nestingherit pe acolo, dar am văzut şi alţii în bucătărie. Chestiunile foarte grave sunt, însă, cele descoperite în bucătărie, produse mucegăite, expirate, ţinute în condiţii anormale şi fără ca noi să cunoaştem provenineţa lor", a spus Susanu.

La unele produse data expirării era 20 mai, dar alte produse nu aveau trecută data expirării. De asemenea, inspectorii au găsit şi băuturi alcoolice şi nealcoolice (bere şi suc) cu termen de valabilitate expirat, pâine mucegăită, condimente expirate încă din anul 2012, dar şi produse care în mod normal trebuiau refrigerate, dar au fost îngheţate "pentru a nu şti perioada în care acestea au expirat", potrivit sursei citate.

"Măsurile vor fi radicale pentru că nu putem accepta o asemenea situaţie. Amenda poate ajunge la 50.000 de lei pentru fiecare sector de activitate, dar şi până la suspendarea activităţii", a spus Sorin Susanu.

El a adăugat că vor continua controalele la hotel, nu doar la bucătărie, ci şi în celelelate sectoare, cum ar fi piscina, deoarece "există informaţii că nu este în regulă modalitatea şi durata la care se schimbă apa". În cazul în care vor mai fi descoperiye nereguli, hotelul riscă să piardă clasificarea de cinci stele, a mai spus şeful CJPC Braşov.

"Dacă lucrurile vor merge în acest fel, se poate ajunge să cerem declasificarea acestui hotel, pentru că este păcat să ne prezentăm în faţa turiştilor cu un hotel cu o clasificare superioară calităţii serviciilor oferite turiştilor. Nu ne putem face de ruşine în faţa turiştilor. Vom face o inventariere a tuturor produselor expirate din bucătărie. Bineînţeles că vom aborda în cadrul controlului tot ceea ce înseamnă activitatea hotelului, de la dimensiunea unei camere, dotările din camere, locurile de parcare necesare unui astfel de hotel. Lucrurile grave descoperite în bucătărie pot ascunde şi alte probleme", a mai spus sursa citată.

În replică, reprezentatul hotelului, Gabriel Florescu, şef Depoartament producţie Aro Palace, a spus că sunt "lucruri intervenite în urmă cu o zi, două sau trei" şi că activitatea bucătăriei hotelului este monitorizată în permanenţă de structurile interne care au atribuţii de control din cadrul societăţii.

"În plus, sistematic suntem controlaţi de instituţiile specializate ale statului: DSVSA, DSP şi celelalte instituţii cu atribuţii de control. Până în prezent, aceste instituţii nu au sesizat aspecte grave cu privire la derularea activităţii hotelului Aro Palace. După părerea mea, ceea ce s-a constatat astăzi este rezultatul a ceva ce s-a întâmplat în ultimele zile. Sunt lucruri intervenite în urmă cu o zi, două sau trei, pentru că altfel nu îmi explic această situaţie", a spus reprezentantul hotelului.

El a mai spus că cei de la Protecţia Consumatorilor pot face fel de fel de afirmaţii, dar cei ce clasifică hotelul sunt cei de la Autoritatea Naţională pentru Turism. În ceea ce priveşte produsele expirate, Florescu a precizat că hotelul a mai fost controlat în urmă cu puţin timp şi că atunci nu au fost descoperite nereguli.

"Săptămâna trecută am fost controlaţi de DSVSA, iar OPC ne-a controlat ultima oară în urmă cu circa două luni. Nu cred că produsele găsite erau expirate din 2012, ci doar ambalajele în care erau depozitate acele condimente purtau acea dată de expirare. Noi controlăm toate aceste lucruri, există recipiente speciale din sticlă pentru ele, probabil că din greşeală cineva din bucătărie a pus aceste produse în recipienţi greşiţi. Aşteptăm toate rezultatele verificărilor care vor fi făcute în laboratorul specializat", a mai spus Gabriel Florescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici