Gândul: 16 milioane de euro, deszăpezirile pe uscat ale ”drumarilor prezidenţiali“

Un tun colosal, de 40 de milioane de euro, se pregăteşte la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Ro­mâ­nia (CNADNR): este vorba despre contractele pentru deszăpezire pe teritoriul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti (DRDPB). Pe baza unor chichiţe din caietul de sarcini, cele 40 de milioane de euro vor ateriza în curtea asfaltatorilor lui Băsescu şi a câtorva firme controversate, cum ar fi deja celebra Plastidrum, informează cotidianul Gândul.

1 afișare
Imaginea articolului Gândul: 16 milioane de euro, deszăpezirile pe uscat ale ”drumarilor prezidenţiali“

Gândul: 16 milioane de euro, deszăpezirile pe uscat ale ”drumarilor prezidenţiali“

Cum vorbim de 40 de milioane de euro (115.125.445 RON plus TVA) doar pentru zona Bucureşti, una din cele şapte direcţii regionale ale Companiei, este foarte probabil ca, la nivelul întregii ţări, suma să se ridice la peste 200 de milioane de euro pentru iarna care vine. Surpriză însă, cine vrea să participe la licitaţie trebuie să îndeplinească două condiţii draconice. Prima, valoarea minimă a cifrei medii de afaceri pe ultimii trei ani între 16.416.858 de euro şi 7.524.105 euro, în funcţie de pachetul pe care se licitează.

A doua însă aruncă un mare semn de întrebare asupra corectitudinii licitaţiei: tot în funcţie de pachetul pe care licitează, firmele participante trebuie să fi prestat în ultimii trei ani servicii de deszăpezire pe DN cu valori cuprinse între 4.925.057 de euro şi 2.257.231 de euro! Practic, această condiţie exclude de la participare orice firmă care nu face parte din “circuitul închis” creat la CNADNR în ultimii ani, indiferent de cifra de afaceri.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici