Gândul: Caritas a înviat la Timişoara

La 14 ani după prăbuşirea Caritas-ului, în România mai apar „afaceri” care funcţionează după principiul celebrului joc de întrajutorare al lui Stoica. Profit, în 16 luni, de zece ori suma depusă. Aceasta este momeala cu care o firmă din Timişoara, Europlan SRL, încearcă să atragă fraierii într-un Fond... imobiliar. Fondul de Investiţii Imobiliare Europlan, cum a fost botezată „afacerea”, este „primul fond real de investiţii imobiliare din România cu câştig de 10x suma depusă în timp de 16 luni”, susţin organizatorii pe site-ul companiei.

2 afișări
Imaginea articolului Gândul: Caritas a înviat la Timişoara

Gândul: Caritas a înviat la Timişoara

Metoda este simplă – doritorul depune un fond minim de 13.000 de euro, iar banii sunt folosiţi pentru „planuri concrete de asociaţiuni” şi „investiţii dezvoltatoare imobiliară”. Orice poate să devină client – persoane fizice sau juridice, bănci, fundaţii, agenţii imobiliare, asociaţii de locatari sau chiar „asociaţii de caritate sau alte coduri”.

Pentru a da încredere unui potenţial investitor la acest fond sunt prezentaţi şi „partenerii FIIE” – o listă înşelătoare de nume apropiate sau denumiri incomplete ale unor bănci cunoscute. Ultima pe listă este o bancă fantomă - The Mirror Bank, care nu are măcar un site de prezentare. Această expresie în engleză este denumirea unei metode de a învăţa cum să foloseşti manta mesei de biliard pentru a introduce bila dorită în gaură. Potenţialii parteneri sunt asiguraţi că “Fondul de Investiţii Imobiliare Europlan nu este un joc piramidal! Este un capital imobiliar concret asupra unor proiecte imobiliare cu mare certitudine din România, Austria, SUA, Italia, Quatar, proiecte de antrepriză”.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici