Gândul: Copiii de ţărani au şanse tot mai mici să facă un liceu sau o facultate

Statisticile arată că tot mai mulţi tineri renunţă la şcoală foarte devreme iar decalajul dintre mediul rural şi cel urban în ceea ce priveşte educaţia este din ce în ce mai mare, informează Gândul.

1 afișare
Imaginea articolului Gândul: Copiii de ţărani au şanse tot mai mici să facă un liceu sau o facultate

Gândul: Copiii de ţărani au şanse tot mai mici să facă un liceu sau o facultate

 Numărul tinerilor de la oraşe care nu au deloc studii sau care au absolvit doar şcoala primară este de trei ori mai mic decât în rândul celor de la sate.

În plus, ponderea celor care au terminat o facultate este de cinci ori mai mare în oraş faţă de sat. Acest lucru confirmă faptul că a crescut distanţa dintre accesul la educaţie ale populaţiei de la sat faţă de cea de la oraş. Datele de mai sus sunt rezultatul studiului “Mobilitatea socială în satul românesc” al cercetătorului Ioana Petre de la Institutul de Sociologie din Bucureşti. 

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici