Gândul: Firma UTI a îngropat fibra optică înainte de semnarea contractului cu Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, şi-a făcut un obicei din a semna contracte abia după ce lucrările au început sau chiar s-au finalizat. Edilul şef semnează contractul pentru Netcity – proiectul metropolitan de fibră optică - la câteva luni după ce firma UTI Systems a început lucrările, ba chiar, în unele zone, a şi terminat îngroparea conductelor şi ţevilor prin care vor trece cablurile de fibră optică sau vor fi trase cablurile electrice de pe stâlpi.

6 afișări
Imaginea articolului Gândul: Firma UTI a îngropat fibra optică înainte de semnarea contractului cu Primăria Capitalei

Gândul: Firma UTI a îngropat fibra optică înainte de semnarea contractului cu Primăria Capitalei

Conform unor surse din Primăria Capitalei, contractul cu câştigătorul licitaţiei, UTI Systems şi subcontractorii, urmează să fie semnat abia în această săptămână.  Cu toate astea, angajaţii firmelor s-au apucat de câteva luni să îngroape tuburile pentru fibra optică pe Şoseaua Ştefan cel Mare, pe Bulevardul Iancu de Hunedoare sau pe Calea Floreasca. „UTI a început deja să lucreze aproximativ de 20 de străzi din Capitală. Am făcut asta ca să ne corelăm cu lucrările de asfaltare şi să nu mai fim nevoiţi să spargem asfaltul şi să băgăm tuburile de la Netcity imediat după ce am terminat lucrările la carosabil”, explică Alexandru Radu, responsabilul din cadrul Primăriei Capitalei cu acest proiect.

Prefectul Capitalei nu este de acord cu acest mod de lucru. „În mod normal, lucrările ar fi trebuit să înceapă după semnarea contractului, ca primăria să poată executa plăţile. Nu poţi să plăteşti o firmă pentru perioada dinaintea semnării contractului. Nu ai temei legal”, ne-a explicat prefectul Cătălin Deaconescu. De altfel, el spune că va face şi o sesizare în acest sens, pentru reglementarea situaţiei.

 Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici