Garda de Mediu face anchetă după ce, în ultima perioadă, zgomote puternice de la ArcelorMittal s-au auzit în tot oraşul

Garda de Mediu din Galaţi a început o anchetă după ce în ultima perioadă în tot oraşul Galaţi s-au auzit zgomote puternice, iar reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi au anunţat vineri că de vină este o procedură din ciclul de producţie care presupune eliberarea unor cantităţi de abur.

433 afișări
Imaginea articolului Garda de Mediu face anchetă după ce, în ultima perioadă, zgomote puternice de la ArcelorMittal s-au auzit în tot oraşul

Anchetă la Galaţi, după ce zgomote puternice provenite de la ArcelorMittal s-au auzit în tot oraşul

Reprezentanţii unităţii siderurgice gălăţene au anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că zgomotul este provocat de creşterea producţiei. Cei de la combinat au spus că manevrele care presupun eliberarea unor cantităţi mari de abur sunt aproape de final.

„Combinatul Siderurgic de la Galaţi informează că - pe fondul creşterii de producţie - volumul de abur eliberat în aer s-a mărit, ceea ce a condus la unele depăşiri ale nivelurilor de zgomot. Efectuăm
în această perioadă şi manevre tehnice de re - rutare a unor trasee de abur şi de instalare de echipamente care să reducă nivelul de zgomot. Situaţia s-a îmbunătăţit şi este în curs de revenire către parametrii obişnuiţi”, au anunţat reprezentanţii combinatului siderurgic gălăţean.

Zgomotele au început în urmă cu câteva zile şi i-au speriat pe gălăţeni care au făcut reclamaţii la Garda de Mediu.

Reprezentanţii instituţiei au început o anchetă pentru a stabili dacă se impune sancţionarea agentului economic.

„Avem un control pe platforma siderurgică. Era normal să informeze populaţia, noi avem numeroase plângeri de la populaţie, oamenii nu ştiu ce se întâmplă. Din primele informaţii, se pare că este vorba despre nişte conducte de abur sub presiune. Nu ştiu dacă vom sancţiona pe cineva, controlul este în desfăşurare, a început joi”, a spus, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Gărzii de Mediu Galaţi, Marian Mocanu.

Concluziile inspectorilor de mediu şi eventualele măsuri vor fi comunicate în următoarele zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici