Garda de Mediu şi ISU, principalii vinovaţi de producerea accidentului de pe Autostrada Soarelui

Reprezentanţii Ministerului Internelor au stabilit, luni, că accidentul de pe Autostrada Soarelui s-a produs din cauza nesemnalizării incendiilor de către Garda de Mediu şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi pentru că nu s-au luat măsurile de avertizare a conducătorilor auto.

2 afișări
Imaginea articolului Garda de Mediu şi ISU, principalii vinovaţi de producerea accidentului de pe Autostrada Soarelui

Garda de Mediu şi ISU, principalii vinovaţi de producerea accidentului de pe Autostrada Soarelui

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, şi reprezentanţi ai Poliţiei Române, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Gărzii de Mediu şi Companiei Naţionale Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au analizat, luni, condiţiile în care s-au produs evenimentele de pe Autostrada Soarelui, de la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit unui comunicat al ministerului transmis agenţiei MEDIAFAX.

"Din analiza efectuată a rezultat că producerea accidentului rutier din data de 6 iulie a fost favorizată de nesemnalizarea, din partea Gărzii de Mediu sau a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a incendiilor la miriştile din apropierea autostrăzii ce prezentau riscul afectării condiţiilor de trafic şi implicit a siguranţei rutiere, precum şi din lipsa luării tuturor măsurilor de avertizare a conducătorilor auto cu privire la aceste pericole", se arată în comunicatul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

De asemenea, s-a stabilit că avertizarea participanţilor la trafic ar fi putut fi posibilă dacă ar fi funcţionat sistemele de avertizare aparţinând Companiei Naţionale Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România sau prin monitorizarea şi intervenţia directă a echipajelor poliţiei rutiere.

În aceste condiţii, în cadrul şedinţei de luni au fost stabilite măsurile pentru evitarea producerii altor evenimente de acest gen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici