Gavrilescu (Mediu): Protejarea pădurilor va fi o prioritate a mandatului meu

Ministrul nominalizat al Mediului, Graţiela Gavrilescu a declarat luni, la audierile din comisiile parlamentare, că protejarea pădurilor va fi o prioritate a mandatului său, ministerul urmând să acţioneze pentru diminuarea drastică a tăierilor ilegale concomitent cu acţiunile de împădurire masivă.

115 afișări
Imaginea articolului Gavrilescu (Mediu): Protejarea pădurilor va fi o prioritate a mandatului meu

Gavrilescu (Mediu): Protejarea pădurilor va fi o prioritate a mandatului meu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pădurile să fie cât mai multe şi pe suprafeţe cât mai mari. Aceasta este un principiu care va sta la baza mandatului meu", a spus Gavrilescu.Ea a spus că sursele de finanţare pentru împăduriri ar putea fi luate de la Agernţia Naţională de Mediu din veniturile din taxa de mediu, care ar trebui să fie folosite mai mult pentru păduri şi mai puţin pentru apă şi canal.

Gavrilescu a precizat şi că trebuie accesate în perioada 2014-2020, 100 de milioane de euro din fondurile europene pentru împăduriri. Ea a mai spus că trebuie făcută o identificare exactă şi introduse în regim silvic 400.000 de hectare de pădure neadministrate, aflate în proprietatea unor persoane fizice şi că va propune, în cadrul ministerului la Departamentul de păduri, un serviciu de integritate, ceea ce va duce la un control mai riguros şi la îndepărtarea corupţiei.

Gavrilescu a mai arătat că în privinţa Codului Silvic acesta trebuie să fie coroborat cu Codul Penal, adăugând că acest cod trebuie adoptat cât mai repede.

Ea s-a mai pronunţat şi pentru preluarea de Romsilva a hergheliilor de cai de rasă, astfel urmând să se păstreze un patrimoniu care acum se află într-o situaţie dificilă.

Candidatul pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, a primit avizul luni, cu 17 voturi pentru, 7 împotrivă şi două abţineri din partea Comisiilor pentru Mediu ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici