Gazonul de pe Arena Naţională, schimbat cu o săptămână înainte de meciul dintre România - Spania

Primăria Capitalei a schimbat, după doi ani, gazonul de pe Arena Naţională, cu o săptămână înainte de meciul dintre România şi Spania. Primarul general, Gabriela Firea, spune că nu vor fi probleme la acest meci, iar gazonul „nu se va desprinde”, aşa cum s-a întâmplat la alte partide.

843 afișări
Imaginea articolului Gazonul de pe Arena Naţională, schimbat cu o săptămână înainte de meciul dintre România - Spania

Gazonul de pe Arena Naţională, schimbat cu o săptămână înainte de meciul dintre România - Spania

„Gazonul a fost montat în 5 zile. La două zile după montaj se poate juca orice meci, nu există niciun risc (…) Nu vom avea surprize ca jucărorii să fie încurcaţi, aşa cum s-a văzut în alte meciuri, s-a desprins, şi nu este cazul să avem acum această situaţie. Acest gazon este schimbat după doi ani, în premieră Primăria Capitalei a organizat o licitaţie internaţională deschisă”, a declarat, joi, Gabriela Firea, la Arena Naţională.

Edilul Capitalei a mai precizat că primăria are un contract cadru pentru mentenanţa gazonului în valoare de 4 milioane de euro, pe patru ani.

„Avem un contract cadru, pe patru ani, în valoare de aproxmativ 4 milioane de euro, dar bineînţeles, toate lucrările se vor face numai la comanda Primăriei Capitalei. Gazonul şi montajul a costat în jur de 230 – 240 de mii de euro, este suma standard pentru întreaga Europă. Ţin să menţionez că în comparaţie cu contractul din 2014, costul de acum, atât al întreţinerii gazonului cât şi al instalaţiilor necesare bunei funcţionări, avem un buget mult mai mic şi am făcut o reducere de cheltuieli de circa 700 de mii de euro”, a mai precizat Gabriela Firea.

„Nu vom avea probleme cu stabilitatea lui, se poate juca şi mâine. Totul este pregătit sub monitorizarea UEFA. Nu există termen de garanţie. Este un gazon 100% natural. Noi, prin mentenanţă facem tot ce se poate ca gazonul să arate bine la fiecare meci”, a declarat Stelian Dia, directorul societăţi care a montat gazonul.

Întrebat cât poate rezista un gazon pe Arena Naţională, acesta a precizat că aproximativ un an.

„Depinde de uzură, în mod normal, un gazon pe Arena Naţională, în miroclimatul specific al acestei arene, nu poate să reziste mai mult de un an de zile”, a mai precizat Dia.

Primul meci care se va juca pe acest gazon va fi săptămâna viitoare, pe 5 septembrie, între România şi Spania, în preliminariile Euro 2020.

Taguri:
gazon,
arenă,
meci

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici