Gelu Voican Voiculescu, bătut până la sânge de un revoluţionar în Piaţa Universităţii: „Criminalule, cum ai tupeul să vii aici?” / Agresorul a fost prins - FOTO

Fostul vice prim-ministru Gelu Voican Voiculescu a venit, sâmbătă, în Piaţa Universităţii, locul unde se desfăşoară un eveniment de comemorare a eroilor Revoluţiei, el fiind huiduit de oamenii prezenţi la manifestaţie, aceştia strigând: „Criminalule, cum ai tupeul să vii aici?”. Atenţie, urmează imagini dure!

26083 afișări
Imaginea articolului Gelu Voican Voiculescu, bătut până la sânge de un revoluţionar în Piaţa Universităţii: „Criminalule, cum ai tupeul să vii aici?” / Agresorul a fost prins - FOTO

Gelu Voican Voiculescu, bătut până la sânge în Piaţa Universităţii

UPDATE ora 18.00 Bărbatul care l-a lovit în cap pe Gelu Voican Voiculescu a fost prins şi este audiat de poliţişti

Citeşte continuarea... 

UPDATE ora 16.50 Jandarmeria: Agresorul lui Voican Voiculescu are 65 de ani şi nu are antecendente la adunări publice

Jandarmeria Capitalei îl caută, în continuare, pe cel care l-a lovit cu un baston în cap pe Gelu Voican Voiculescu, oficialii insituţiei precizând că agresorul are circa 65 de ani, nefiind cunoscut cu antecedente la adunările publice.

„Acţiunea de lovire a fost constatată după ce persoana agresată a fost izolată şi a început să sângereze, timp în care, cel care a lovit părăsise deja zona. În urma vizionării filmărilor efectuate la faţa locului, au fost stabilite semnalmentele persoanei care a agresat cu un baston ortopedic, aceasta fiind o persoană în vârstă, de aproximativ 65 de ani, nefiind cunoscută cu antecedente la adunările publice. Semnalmentele au fost transmise forţelor de ordine, în vederea identificării făptuitorului. De asemenea, filmările efectuate la faţa locului au fost puse la dispoziţia organelor de cercetare”, menţionează oficialii Jandarmeriei Bucureşti.

În acest sens, Jandarmeria a trimis o poză a bărbatului care l-a lovit în cap pe Gelu Voican Voiculescu, pentru ca el să fie identificat cat mai repede.

UPDATE 13:15 Jandarmeria Bucureşti: Se caută agresorul lui Gelu Voican Voiculescu

Jandarmeria Bucureşti anunţă, într-un comunicat de presă, că se fac demersuri pentru a identifica persoana care l-a lovit în cap pe fostul vice prim-ministru Gelu Voican Voiculescu, prezent, sâmbătă, în Piaţa Universităţii.

„Incidentul s-a produs în Piaţa Universităţii la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoana a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zona pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului”, conform unui comunicat al Jandarmeriei Bucureşti.

Gelu Voican Voiculescu, bătut până la sânge de un revoluţionar în Piaţa Universităţii

Gelu Voican Voiculescu a venit în Piaţa Universităţii, locul unde mai multe oficialităţi, între care preşedintele Klaus Iohannis, au depus coroane de flori, pentru cinstirea eroilor Revoluţiei, la 30 de ani de sângeroasele evenimente din decembrie 1989.

Fostul vice prim-ministru a fost huiduit de oamenii prezenţi în centrul Capitalei. Ei au strigat: „Mi-ai omorât copiii, tu cu Iliescu”, „Criminalule!, „Cum au tupeul să vii aici?”. Totodată, acesta ar fi fost agresat.

Ulterior, unul dintre revoluţionari l-a lovit în cap şi a plecat din Piaţa Universităţii sângerând.

Voican Voiculescu a fost flancat de mai mulţi jandarmi, pentru a putea fi scos din piaţă şi pentru a fi protejat de oamenii nemulţumiţi de prezenţa acestuia.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluţiei, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Recent, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluţiei Române, instituţie pe care o conduce. Mai multe organizaţii civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici