Gemenele fostei stareţe din Tăriceni au fost botezate în spital

Gemenele fostei stareţe din Tăriceni - Ana Ecaterina şi Maria Nectaria - au fost botezate, vineri, de preotul Spitalului "Sf. Pantelimon" din Bucureşti, Ştefan Oproiu, întrucât starea de sănătate a fetiţelor impunea realizarea de urgenţă a acestei taine.

1231 afișări
Imaginea articolului Gemenele fostei stareţe din Tăriceni au fost botezate în spital

Gemenele fostei stareţe din Tăriceni, Ana Ecaterina şi Maria Nectaria, botezate în spital (Imagine: Lucian Munteanu/ Arhiva Mediafax Foto)

Decizia botezului numit uneori de urgenţă a fost luată de mamă şi preotul spitalului văzând starea micuţelor. Naşa de botez a fost o doctoriţă din unitatea sanitară. Ele au primit numele de Ana Ecaterina şi Maria Nectaria. "Este o minune de la Dumnezeu că fetiţele s-au născut", spun surse medicale.

Potrivit Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în caz de urgenţă, adică risc vital, oricine, chiar şi părinţii (cu condiţia ca cel ce săvârşeşte botezul să fie la rândul său botezat ortodox), poate face botezul doar prin rostirea cuvintelor "Se botează robul lui Dumnezeu..., în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh". Un altfel de botez (numit uneori "de urgenţă" sau "grabnic") este confirmat de Biserică prin Mirungere.

În cazul în care un copil nu ridică probleme de sănătate este botezat la 40 de zile după naştere.

În cazul gemenelor, a fost nevoie să se recurgă la botezul grabnic, care a fost oficiat de preotul spitalului.

Stareţa de la mănăstirea Tăriceni din judeţul Călăraşi, în vârstă de 40 de ani, le-a născut, duminică, pe cele două fetiţe la Spitalul "Sf. Pantelimon" din Bucureşti.

Femeia, Sebastiana Gâtlan, a trimis o scrisoare Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, în care spune că se retrage din viaţa monahală şi că tatăl celor doi copii ai săi nu este nici preot şi nici călugăr, ci un "mirean" a cărui identitate o ştie doar ea şi Dumnezeu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici