Gemenele găsite într-o scară de bloc din Sectorul 6, date în plasament unui asistent maternal

Gemenele de şase luni abandonate, săptămâna trecută, într-o scară de bloc din cartierul bucureştean Crângaşi au fost externate, luni, din Spitalul "Grigore Alexandrescu" şi date în plasament unui asistent maternal profesionist, informează reprezentanţii unităţii sanitare.

175 afișări
Imaginea articolului Gemenele găsite într-o scară de bloc din Sectorul 6, date în plasament unui asistent maternal

Gemenele găsite într-o scară de bloc din Sectorul 6, date în plasament unui asistent maternal (Imagine: Shutterstock)

La externare, starea de sănătate a celor două fetiţe era bună.

Decizia de plasare a lor la asistent maternal profesionist a luată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi celelalte instituţii implicate în soluţionarea cazului, în urma anchetelor făcute.

Cele două gemene, în vârstă de şase luni, au fost găsite abandonate, în seara zilei de 26 iunie, pe palierul de la etajul 6 al unui bloc din cartierul Crângaşi şi au fost transportate la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) şi poliţişti ai Secţiei 20.

"Apelul a venit prin 112. Un echipaj s-a deplasat urgent la faţa locului. Acolo, pe palierul de la etajul 6 al unui bloc, de pe strada Olăneşti, cartierul Crângaşi, echipajul SABI a găsit două fetiţe superbe", a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul SABI, dr. Alis Grasu.

La spital, gemenele au fost supuse unor evaluări medicale. De asemenea, medicii au sesizat Protecţia Copilului.

Mama celor două gemene a venit, în 27 iunie, la Secţia 20, la scurt timp după ce la Spitalul "Grigore Alexandrescu" a sunat un bărbat care s-a recomandat drept bunicul fetiţelor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

Femeia a fost audiată de poliţişti.

Conform surselor citate, femeia are 35 de ani şi locuieşte în Bucureşti, în timp ce tatăl fetiţelor ar fi un bărbat din judeţul Neamţ. Acesta a sunat la Poliţie şi a spus că munceşte în străinătate şi obişnuieşte să trimită bani pentru întreţinerea celor doi copii, fapt pentru care nu înţelege gestul mamei.

Tatăl gemenelor era aşteptat, şi el, la Secţia 20.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici