Gen. Stănculescu: Nicio instanţă nu va putea judeca obiectiv o revoluţie

Generalul (r) Victor Athanasie Stănculescu, condamnat definitiv la 15 ani de detenţie de instanţa supremă, pentru evenimentele din decembrie '89 la Timişoara, a afirmat, miercuri, că după zece ani de procese, nicio instanţă nu va putea judeca obiectiv o revoluţie.

34 afișări
Imaginea articolului Gen. Stănculescu: Nicio instanţă nu va putea judeca obiectiv o revoluţie

Gen. Stănculescu: Nicio instanţă nu va putea judeca obiectiv o revoluţie (Imagine: Mediafax Foto)

Generalul Stănculescu a reluat la conferinţa de presă declaraţia sa de la ultimul termen de judecată al procesului, care a avut loc pe 15 septembrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), arătând că "este foarte greu să se judece o revoluţie în justiţie".

Stănculescu a spus că îşi explică condamnarea sa pentru că "este mai comod pentru cei care au accedat la putere să nu dorească aflarea adevărului, mulţi au legătură cu cei de aici şi din afara ţării".

Generalul a mai susţinut că le-a spus magistraţilor instanţei supreme că "orb este cel care nu vrea să vadă, nu cel care nu vede".

După ce a reluat toate fazele procesuale prin care s-a judecat dosarul revoluţiei de la Timişoara, Athanasie Stănculescu a spus că în urma analizării recursului în anulare a fost casată partea penală a
cauzei. În privinţa părţii civile, la ceea dată, generalul a fost condamnat să plătească daune de 1.400 de lei din pensia sa de 3.500 de lei, însă ar avea nevoie de 180 de ani să plătească întreaga sumă.

Victor Anthanasie Stănculescu a mai arătat că în 10 mai a împlinit 80 de ani.

Generalii în rezervă Mihai Chiţac şi Victor Athanasie Stănculescu rămân cu condamnările de câte 15 ani de închisoare în dosarul revoluţiei de la Timişoara, instanţa supremă respingând, miercuri, recursurile acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici