Genişti români participă la exerciţiul multinaţional ”Blonde Avalanche 2014”, în Ucraina

Un grup de 14 militari români din Brigada 10 Geniu ”Dunărea de Jos” va participa, în perioada 3-5 septembrie, la exerciţiul multinaţional ”Blonde Avalanche 2014”, care se desfăşoară în Ucraina, informează MApN.

759 afișări
Imaginea articolului Genişti români participă la exerciţiul multinaţional ”Blonde Avalanche 2014”, în Ucraina

Genişti români participă la exerciţiul multinaţional ”Blonde Avalanche 2014”, în Ucraina (Imagine: Răzvan Chiriţă/Arhiva Mediafax Foto)

MApN menţionează că ediţia din acest an, care se va desfăşura în localităţile Starychi şi Vinogradiv, are ca scop instruirea personalului Batalionului multinaţional de geniu pentru executarea unor misiuni specifice de limitare şi înlăturare a consecinţelor calamităţilor naturale, în bazinul râului Tisa.

Din cele 11 ediţii precedente, exerciţiul ”Blonde Avalanche” s-a desfăşurat pe teritoriul României în 2004, la Vinţu de Jos (Alba), în 2008, la Mărtineşti (Cluj), şi la Brăila, în 2012.

Exerciţiul se desfăşoară anual, în baza Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României, Guvernul Republicii Slovace, Cabinetul de Miniştri al Ucrainei şi Guvernul Republicii Ungare privind înfiinţarea Batalionului multinaţional de geniu, semnat la Budapesta, la 18 ianuarie 2002.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici