Germania susţine ideea unui abonament de transport la nivel european

Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, s-a pronunţat în favoarea unui bilet de transport la nivel european, similar cu cel de 49 de euro valabil în toată Germania, care va fi disponibil în curând.

986 afișări
Imaginea articolului Germania susţine ideea unui abonament de transport la nivel european

"Cred că această chestiune europeană este o idee grozavă; vorbesc deja despre ea cu colegii mei", a declarat Wissing la UdL Digital Talk din Berlin, săptămâna aceasta, când a fost întrebat de ce nu abordează transportul public dintr-o perspectivă europeană, după ce a introdus abonamentul la nivel naţional în Germania.

Un bilet de transport în valoare de 49 de euro, valabil pe întreg teritoriul Germaniei, urmează să fie introdus la 1 mai, aşa cum a decis guvernul cancelarului Olaf Scholz în februarie. Aşa-numitul Deutschlandticket va fi disponibil sub formă de abonament lunar şi va fi valabil în majoritatea mijloacelor de transport în comun, trenuri, autobuze şi tramvaie, cu câteva mici excepţii.

Wissing, din partea Partidului Liberal Democrat, favorabil mediului de afaceri, a declarat că s-ar bucura de "o soluţie paneuropeană".

"Cred că este modern... Avem un sistem astăzi care are o logică în afara ofertei, dar nu şi a nevoilor oamenilor", a spus Wissing.

El a mai precizat că Franţa vrea să introducă o ofertă similară, urmând exemplul german.

"Îmi pot imagina foarte bine că următorul pas va fi atunci ca aceste bilete să fie recunoscute reciproc", a spus Wissing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici