Germania vrea să interzică profilarea infractorilor pe criterii rasiale

217 afișări
Imaginea articolului Germania vrea să interzică profilarea infractorilor pe criterii rasiale

Germania vrea să interzică profilarea infractorilor pe criterii rasiale

Guvernul german va lansa un studiu privind profilarea rasială de către forţele de poliţie. În cazul în care se va dovedi că infractorii sunt catalogaţi după culoarea pielii, a părului sau a altor caracteristici fizice, Ministerul de Interne promite să ia măsuri urgente pentru a combate aceste practici.

"Un studiu asupra profilului rasial este un pas important pentru a dobândi cunoştinţe solide despre fenomen şi pentru a discuta despre posibilele contramăsuri", a declarat pentru dpa un purtător de cuvânt al ministerului, confirmând rapoartele apărute în mass-media.

Comisia Europeană împotriva Rasismului şi a Intoleranţei (ECRI) a recomandat Germaniei să efectueze un astfel de studiu, pe măsură ce Germania dezbate rasismul şi violenţa poliţiei în urma protestelor din Statele Unite.

“Şi în Germania există un rasism latent în rândul forţelor de securitate", a declarat Saskia Esken, lider al Partidului Social Democrat (SPD), la începutul acestei săptămâni.

Alte voci au apărat poliţia germană. "Nu cred că este bine să plasaţi poliţia sub suspiciunea generală a rasismului”, a declarat Herbert Reul, ministrul de interne pentru reţeaua editorială RND. "Nu există nicio comparaţie cu Statele Unite," a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici