Geza Molnar: Un copil a murit de rujeolă, alte 65 de cazuri sunt confirmate

Un copil a murit după ce a fost confirmat cu rujeolă, alte 65 de cazuri au fost confirmate la toate grupele de vârstă, iar 80 sunt în investigare, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, consilierul personal al ministrului Sănătăţii, Geza Molnar.

35 afișări
Imaginea articolului Geza Molnar: Un copil a murit de rujeolă, alte 65 de cazuri sunt confirmate

Geza Molnar: Un copil a murit de rujeolă, alte 65 de cazuri sunt confirmate (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

"Avem o problemă care ne îngrijorează, iar aceasta este legată de creşterea numărului cazurilor de rujeolă în Moldova şi Maramureş, respectiv Paşcani, Galaţi, Roman, Maramureş, precum şi în Bucureşti. Cazurile au fost înregistrate la toate grupele de vârstă, iar decesul a survenit la un copil", a precizat consilierul ministrului.

Acesta a spus că majoritatea cazurilor au fost identificate în comunităţile rome, probabil din cauză că acestea nu au fost imunizate împotriva maladiei.

În Bucureşti, cazul a fost înregistrat la o femeie de 32 de ani, a precizat Geza Molnar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici