Gheorghe Ciorbă a fost audiat la ICCJ în dosarul foştilor miniştri Remeş şi Mureşan

Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă a dat, miercuri, o declaraţie în dosarul în care foştii miniştri Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan sunt judecaţi pentru corupţie, el arătând că i-a dat 15.000 de euro lui Mureşan, bani ce ar fi ajuns la Remeş, pentru a fi favorizat la două licitaţii.

61 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Ciorbă a fost audiat la ICCJ în dosarul foştilor miniştri Remeş şi Mureşan

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Instanţa supremă l-a audiat, miercuri, pe Gheorghe Ciorbă, inculpat alături de cei doi foşti miniştri.

Ciorbă le-a spus magistraţilor instanţei că este prieten de mai bine de şapte ani cu Ioan Avram Mureşan şi că acesta i-a spus că trebuie să dea 15.000 de euro pentru ca ministrul Agriculturii de la acea vreme, Decebal Traian Remeş, să intervină în favoarea sa în cazul a două licitaţii.

Ciorbă a mai spus că a venit la Bucureşti, în zona Dorobanţi, pentru a-i da lui Mureşan plicul cu banii şi cu unele detalii ale licitaţiilor, luate de pe internet. El a adăugat că în 2007 i-ar mai fi cerut ajutorul lui Mureşan pentru a interveni la Remeş, în cazul suspendării din funcţie a directorului executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Hunedoara, Ion Simion.

Potrivit lui Ciorbă, atunci când a dus produsele alimentare la casa lui Decebal Traian Remeş, a deschis menajera.

El a precizat că, după părerea lui, menajera a avut cunoştinţă că cineva trebuie să îi aducă lui Remeş mai multe produse, motiv pentru care i-a şi permis să intre în casă şi să depoziteze cârnaţii şi ţuica în garaj.

De la termenul de miercuri a lipsit Ioan Avram Mureşan, acesta fiind singurul dintre inculpaţii din acest dosar care nu a dat declaraţie în faţa magistraţilor până la acest moment.

Tot miercuri au fost audiaţi în acest proces fiul şi soţia lui Ciorbă, ambii în calitate de martori, precum şi Ion Simion. Aceştia şi-au menţinut declaraţiile date în faţa procurorilor anticorupţie.

Magistraţii au stabilit următorul termen în acest proces pentru 2 februarie 2010.

La termenul din 10 noiembrie, magistraţii instanţei supreme l-au audiat pe Decebal Traian Remeş, el spunând atunci că va da în judecată Preşedinţia, DNA şi TVR, pentru a se va stabili cu certitudine cine se face vinovat pentru scurgerea în mass-media a probelor audio şi video din dosarul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici