Gheorghe Popa, noul rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti

Gheorghe Popa, directorul Institutului pentru Studii de Ordine Publică, este noul rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, acesta fiind instalat în funcţie luni, în prezenţa secretarului de stat Petre Tobă.

1139 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Popa, noul rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti

Gheorghe Popa (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax foto)

Chestorul de poliţie Gheorghe Popa a fost împuternicit, pentru o perioadă de şase luni, începând din 25 martie, în funcţia de rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, se arată într-un comuncat de presă al MAI.

Ceremonia de instalare în funcţie a noului rector a avut loc luni, la sediul Academiei de Poliţie, în prezenţa secretarului de stat Petre Tobă, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică.

Fostul rector, chestorul Liviu Tăut, va reveni în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

"Cu data de 24 martie 2012, chestorului Liviu Tăut îi încetează de drept împuternicirea din funcţia de rector al Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza», urmând a-şi relua atribuţiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş", a precizat sursa citată.

Liviu Tăut a fost împuternicit ca rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" în martie 2011, din dispoziţia ministrului de atunci al Internelor, Traian Igaş, el fiind numit în locul chestorului de poliţie Luca Iamandi.

Concursul pentru încadrarea în sistem a celor 2.300 de absolvenţi ai şcolilor de poliţie va începe după Paşte, a anunţat ministrul de Interne, Gabriel Berca, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV, precizând că în două luni 80 la sută dintre aceştia vor deveni activi.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a declarat că absolvenţii şcolilor de poliţie au fost introduşi în sistem în mare măsură.

"Mai avem câteva restanţe, dar vreau să vă spun că după analizele din acest moment de la minister, după sărbătorile de Paşte putem da drumul la concurs să rezolvăm problema celor 2.300 de oameni care aşteaptă locuri de muncă în acest moment", a spus Gabriel Berca.

Ministrul a precizat că în ultimii ani nu a fost făcută o valuare a necesarului de absolvenţi din şcolile de poliţie, astfel că în unii ani au fost prea mulţi, în alţii prea puţini.

"Uneori am avut prea muţi absolvenţi şi au fost ani în care au fost prea puţini. Făcând această analiză, deja în următorul an vom avea mai puţini oameni care vor intra pe băncile şcolii şi deja căutăm soluţia ca şi promoţia 2012 să fie rapid absorbită de sistem. Pentru mine, prioritate zero este promoţia 2011, în două luni de zile cred că în proporţie de peste 80 la sută va fi rezolvată", a mai spus Gabriel Berca.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 11 martie, la emisiunea "După 20 de ani", că în următoarea şedinţă a CSAT se va face o discuţie despre îndepărtarea din structurile Ministerului de Interne a "neaveniţilor" - poliţiştii "angajaţi fără selecţie în 2006-2007".

El a spus că şi-ar fi dorit ca prin procesul de restructurare a MAI să fie scoşi acei poliţişti sau jandarmi "luaţi de pe stradă", precizând că nu este normal să fie ţinuţi în afara sistemului absolvenţii de la Academia de Poliţie şi şcolile de subofiţeri, "pentru care am plătit să fie calificaţi", iar angajaţi să fie cei care nu au trecut prin formarea necesară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici