Gheorghe Ştefan, la DNA. Primarul din Piatra Neamţ a plecat după jumătate de oră şi a spus că a dat o declaraţie de martor

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a venit luni la DNA, pentru a fi audiat, el declarând, la ieşirea de la DNA, după aproximativ o jumătate de oră, că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar, fără a preciza despre ce cauză este vorba.

459 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Ştefan, la DNA. Primarul din Piatra Neamţ a plecat după jumătate de oră şi a spus că a dat o declaraţie de martor

Gheorghe Ştefan (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

UPDATE 12:28 Primarul Gheorghe Ştefan a plecat de la DNA şi a spus că a dat o declaraţie de martor

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a declarat luni, la ieşirea de la DNA, unde a stat aproximativ o jumătate de oră, că a dat o declaraţie de martor într-un dosar, fără a preciza despre ce cauză este vorba.

Întrebat dacă vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc l-a ajutat să obţină de la Consiliul Naţional al Audiovizualului o licenţă pentru un post de televiziune, Gheorghe Ştefan a spus nu are nicio legătură cu acesta.

Potrivit unor surse judiciare, primarul Gheorghe Ştefan a fost citat de procurorii anticorupţie în acelaşi dosar în care a fost chemat pentru a fi audiat şi Viorel Hrebenciuc.

Gheorghe Ştefan a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a fost citat să se prezinte în calitate de martor într-un dosar, fără a preciza despre ce cauză este vorba şi care ar fi faptele vizate de anchetatori.

Potrivit unor surse judiciare, Gheorghe Ştefan a fost citat de procurorii anticorupţie în acelaşi dosar în care a fost chemat pentru a fi audiat şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a fost vineri la DNA, el declarând că a dat o declaraţie de martor în dosarul privind plângerea făcută de PPDD în cazul preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului. Hrebenciuc preciza că le-a spus anchetatorilor despre relaţia instituţională dintre Parlament şi CNA.

Întrebat în ce relaţii este cu primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, Viorel Hrebenciuc a arătat că nu este în nicio relaţie cu acesta.

Întrebat dacă a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Ştefan, pentru obţinerea unei licenţe pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a răspuns: "Da' de unde".

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obţinerii licenţei, Hrebenciuc a spus: "Niciodată".

Deputatul PPDD Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus o plângerea în luna iulie la adresa Laurei Georgescu, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului. Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.

În acest dosar, la DNA au fost audiaţi, săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi mai mulţi membri ai CNA.

(Serviciul FOTO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici